La compra d'habitatge es dispara un 136% al maig a la Comunitat Valenciana

El mercat de la vivenda comença a remuntar en tot l'Estat amb la pujada interanual més gran en tota la sèrie històrica després de la paràlisi de 2020 a causa de la pandèmia

La nova sentència frena, a més, l'expulsió del propietari de la seua vivenda hipotecada
Edificis en un imatge d'arxiu

La compravenda d'habitatges a la Comunitat Valenciana s'ha disparat un 135,8% al mes de maig en comparació amb el mateix període de l'any passat, marcat per la paràlisi del sector durant el primer estat d'alarma decretat davant la pandèmia de coronavirus. La pujada, la més gran de tota la sèrie històrica, mostra els primers signes que el mercat de la vivenda comença a reflotar i està en línia de la tendència que s'ha registrat en el conjunt de l'Estat, segons les dades publicades aquest dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). 

Les xifres valencianes estan per damunt de la mitjana espanyola, amb un augment interanual del 107,6%, però lluny dels increments que experimenten altres autonomies com ara la Regió de Múrcia (+206,5%) o les Illes Canàries (+176,9%). Amb 6.675 operacions de compra i venda al maig de 2021 (el 14% de les comptabilitzades en tot el país), la Comunitat Valenciana és la huitena autonomia que més creix en termes percentuals respecte del mateix mes de 2020. En comparació a l'abril de 2021 s'han registrat vora un miler més de transaccions de vivendes, el que suposa un augment mensual del 21%. Són deu punts per damunt del que s'anota el conjunt estatal (11,8%).

A pesar de l'augment interanual, la compravenda d'habitatges s'ha reduït al maig un 14% en comparació amb les xifres registrades en aquet mateix mes de l'any 2019 (7.783 operacions), l'any previ a l'esclat de la crisi sanitària de la Covid-19. 

També et pot interessar

stats