L'anunci de les ajudes als carburants desembossa la càrrega i descàrrega de contenidors al port de València

En aquesta infraestructura comercial s’havia activat el pla de contingència perquè la falta de transportistes havia congestionat el tràfic de les mercaderies

L'anunci del govern espanyol fa que el transport terrestre vaja recuperant la normalitat a poc a poc al port de València / Autoritat Portuària de València

La parada indefinida, que mantenia la Plataforma Nacional per la Defensa del Transport per Carretera va desunflant-se, especialment després que el govern anunciara el paquet de mesures per al sector del transport, que aprovarà aquest dimarts el Consell de Ministres. De fet, infraestructures com el port de València, que havia activat el pla de contingència perquè la parada dels transportistes havia embossat aquesta infraestructura comercial, ha admés aquest matí que els camions “comencen a arribar-hi amb normalitat”.

Així ho admetia l’Autoritat Portuària de València, en un vídeo que ha difós a primera hora d’aquest dimarts, i no es mostra els vehicles de gran tonatge arribant a l’accés sud d’aquest nuc comercial internacional. L’entitat portuària destacava que el port “continua recuperant normalitat”. En aquest sentit, l'entitat afig que “els camions hui són més visibles que ahir” i “el trànsit intraportuari comença a normalitzar-se”.

La mesura anunciada pel govern de bonificar amb vint cèntims el litre de carburant, dels quals quinze els suportarà l’Estat i els altres cinc les petrolieres, ha fet que alguns transportistes tornen a agafar el volant.

Així, només una organització, la Plataforma Nacional per la Defensa del Transport per Carretera, que agrupa sobretot pimes i autònoms, manté activa la convocatòria de parada, que ja estan fent els transportistes setze dies. Ara bé, aquesta entitat ha admés que la parada compta cada vegada amb menys suport.  

Les principals patronals del sector asseguren que, des d'aquesta setmana, la situació és de pràctica normalitat a les carreteres i només s'han registrat alguns problemes de circulació per als camions en punts de Galícia, Astúries i el País Basc.

Des de l'Associació de Treballadors Autònoms celebren les mesures pactades pel govern espanyol i mantenen que la majoria de transportistes estan treballant ara mateix.

Faltaven el 30% dels vehicles de gran tonatge

La protesta dels camioners autònoms o de xicotetes empreses, que havia deixat cues de portacontenidors intentant descarregar al port de València i un 30% menys de vehicles de gran tonatge operant, havia generat un embús de contenidors al port, que havia obligat a l’Autoritat Portuària a activar un pla de contingència.

Néstor Martínez, subdirector d’aquesta entitat que regula el trànsit marítim, explicava aquest dilluns a À Punt que, atés aquest pla, al port no es permetia l’entrada de contenidors per a exportació fins que no eixiren els que hi havia al port per a importació. 

També et pot interessar

stats