Pedro Reig (Asucova): "Les hores i els dies més complicats han passat, recuperarem la normalitat al llarg de la setmana"

El portaveu dels supermercats valencians minimitza el desabastiment d'aliments i l'atribueix a la "psicosi" i l'apilament innecessari d'alguns consumidors

En imatge Pedro Reig, eL president d'Asucova, l'associació que representa les principals cadenes de supermercats de la Comuntitat Valenciana
En imatge Pedro Reig, eL president d'Asucova, l'associació que representa les principals cadenes de supermercats de la Comuntitat Valenciana / À Punt NTC

Els supermercats valencians enceten la setmana amb previsió de recuperar la normalitat, després de l'acord entre el govern espanyol amb un part del sector del transport. Tot i que la plataforma d'autònoms no ha desconvocat la parada de l'activitat, les cadenes creuen que podran assortir les prestatgeries sense les mancances en productes com la llet o l'oli de gira-sol que s'han vist en els últims dies. "Les hores i els dies més complicats han passat i s'espera que anem recuperant la normalitat en la setmana", ha anunciat en Les notícies del matí Pedro Reig, el president d'Asucova, l'associació que representa les principals cadenes de la Comunitat Valenciana.

"Va recuperant-se certa normalitat, però no és el que esperem, els centres productors continuen operant amb més lentitud de l'habitual", ha explicat Reig fent balanç de la distribució en el cap de setmana i en les primeres hores de dilluns. Res a veure amb la situació dels últims dies, una interrupció de la cadena logística que considera "més greu que en els pitjors dies de la pandèmia".

La falta d'alguns productes ha sigut provocada pel comportament d'alguns consumidors, fent apilament innecessari, que dels supermercats

"No hi ha problemes de productes, ni de distribució [...] podem abastir amb tota normalitat i no pensem que hi haja els problemes que la gent espera", ha insistit Reig, que ha destacat que les incidències han sigut molt més grans al centre i nord del país —pel bloqueig dels transportistes d'alguns centres productors, com les empreses de llet— que a la zona del Mediterrani. En aquest sentit, ha atribuït els desabastiments puntuals en major mesura a "la psicosi" dels consumidors en alguns municipis o barris que a les limitacions per a proveir-se dels supermercats de la Comunitat Valenciana: "[la falta d'alguns productes] ha sigut més cosa del comportament d'alguns consumidors, fent apilament innecessari d'alguns articles, que de la nostra gestió", ha dit.

Segons ha explicat, juntament amb els lactis, perjudicats per la protesta dels transportistes, l'acumulació de béns per part de la ciutadania s'ha notat en l'oli de gira-sol, l'alimentació envasada, les conserves i els ous, per "un efecte anticipació".

En tot cas, Reig ha demanat responsabilitat per a dissociar les "protestes legítimes" de qualsevol sector de l'accés a l'alimentació, "un bé essencial que ha d'arribar a les cases passe el que passe, encara que hi haja una guerra".

També et pot interessar

stats