L'Ajuntament de València estima en 57 milions d'euros l'impacte econòmic dels Goya

La cerimònia podria suposar cinc milions d’euros als quals se'n sumarien 52 més de manera indirecta, gràcies a la projecció de la imatge de València

Els operaris col·loquen una figura dels Goya enfront del Palau de les Arts de València / À Punt NTC

L’expectació per la celebració de la gala dels Goya a València és màxima, i no només per l’arribada d’actors, actrius i diversos artistes (com C. Tangana, Sabina o Luz Casal, entre altres). Segons han estimat des de l’Ajuntament de València, la cerimònia podria tindre un impacte directe de cinc milions d’euros, la majoria destinats a reserves hoteleres, restauració, lloguer de vestuari o servei de perruqueria.

A més ha generat nombrosos llocs de treball, com ha destacat la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, ja que només en el muntatge hi ha mil persones contractades per a posar-ho tot a punt per a la gran cita del cinema.

A llarg termini, també s’espera rebre un benefici de 52 milions d’euros de manera indirecta, gràcies a la projecció de la imatge de València a la resta del món i la conseqüent promoció turística, xifres similars a les recaptades per Sevilla després de la gala de 2019.

Des de principis de febrer, la ciutat ja vibra amb programació relacionada amb els Goya, com concerts, projeccions de pel·lícules i exposicions.

Entre els beneficis d'aquesta projecció al món, València es consolida com escenari, tant de cinema com de sèries. La capital de la Comunitat Valenciana ha passat de ser plató d’una quinzena de rodatges el 2015, als vora 190 de l’any passat, segons ha explicat Nacho Merita, localitzador de la indústria audiovisual. “Cada vegada hi ha més plataformes i venen des de més lluny a buscar espais ací” ha assegurat.

Si bé quantificar exactament els beneficis és complex, el que l’Ajuntament té clar és que aquest dissabte, la gala del cinema espanyol posa a València tots els focus.

També et pot interessar

stats