L'aeroport de Castelló veu un objectiu "ambiciós, però assolidor" superar el mig milió de passatgers el 2026

Justo Vellón anuncia noves rutes el 2026 a París i Stuttgart i diu que negocien una ruta a Hannover aprofitant la gigafactoria de Volkswagen. A més, espera que Magic World Resort espente encara més l'aeroport

El director general de l'aeroport de Castelló, Justo Vellón, a 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

El director general de l'aeroport de Castelló, Justo Vellón, considera un "objectiu realista" superar els 300.000 passatgers en 2024. Sobre l'interés del president de la Generalitat, Carlos Mazón, que supere els 500.000 el 2026, el veu com un propòsit "ambiciós, però assolidor".

"Ja estem treballant en aquest desenvolupament estratègic i el 2026 tenim dues rutes noves tancades: París i Stuttgart", ha avançat Vellón en una entrevista en Les notícies del matí.

Aquesta instal·lació ha tancat el primer trimestre de l'any 2024 amb vora 38.000 passatgers, que és el millor registre des que està en funcionament, i el 2023 va abastar els 283.000 passatgers.

Per a això, hi ha dues vies que poden ajudar. Una és que fructifiquen les negociacions amb Ryanair per a posar una ruta entre Hannover (Alemanya) i Castelló en vistes del desenvolupament de la gigafactoria de Sagunt.

Ja hem tingut reunions amb l'aeroport de Hannover, que és el més pròxim a les oficines de Volkswagen, però no tenim res tancat. Sí que ens agradaria, però les negociacions mai són fàcils

"Ja hem tingut reunions amb l'aeroport de Hannover, que és el més pròxim a les oficines de Volkswagen, però no tenim res tancat. Sí que ens agradaria, però les negociacions mai són fàcils". I en dues setmanes, ha indicat, que tenen una reunió amb Ryanair, "on abordarem aquest tema i altres rutes".

L'altre gran atractiu turístic que pot suposar un gran suport a partir del 2025 amb turoperadors i noves aerolínies és Magic World Resort, en l'antiga Marina d'Or, a Orpesa (Plana Alta), al costat de l'aeroport, impulsat pel Grupo Fuertes i Magic Costa Blanca.

Magic World Resort és una magnífica notícia i valora la nostra infraestructura, perquè la fan servir mercats del Regne Unit, Alemanya i nord de França, i per això hem reforçat la nostra freqüència amb Londres

"Magic World Resort és una magnífica notícia i valora la nostra infraestructura perquè la fan servir mercats del Regne Unit, Alemanya i nord de França, i per això hem reforçat la nostra freqüència amb Londres", ha ressaltat el director de l'aeroport de Castelló.

Les rutes que connecten Castelló amb el món

En aquests moments Castelló ofereix huit rutes actives a Londres, Brussel·les, Roma, Berlín, Milà, Düsseldorf, Bucarest i Madrid, que permet connectar amb 86 destins internacionals. Ara al juny obrirà dues rutes més a Porto i Bilbao i abans de Cap d'Any, Vellón ha avançat que obriran una ruta més entre Galícia, Astúries i Sevilla, per a acabar el 2023 amb onze rutes.

Paral·lelament, ha dit que hi ha tres rutes que han deixat d'operar per raons alienes a l'aeroport, com són Katowice i Budapest (Wizer), i Dublín (Ryanair), i que es preveu que tornen una vegada solucionen els problemes.

L'objectiu no és ser una alternativa a València: "Tenim el nostre full de ruta"

L'aeroport de Castelló és un complement perfecte per als de València i Alacant-Elx, però no es planteja ara mateix ser una alternativa. Hi podria haver algun transvasament de passatgers, però no estan treballant en aquesta línia, segons ha dit Justo Vellón.

L'empresa gestora Aerocas, depenent de la Generalitat Valenciana, té ara mateix altres objectius, com el de consolidar les línies actuals i obrir-ne de noves, la construcció d'una zona d'activitats complementàries o la creació d'una incubadora d'empreses de l’Agència Espacial Europea, projectes per a diversificar el negoci aeroportuari amb diferents inversions.

"La incubadora d'empreses de l’Agència Espacial Europea que acollirà l'aeroport es posarà en marxa enguany i tenim especial il·lusió perquè pot suposar un impuls important per al sector aeroespacial de la Comunitat Valenciana".

També et pot interessar

stats