L’Aeroport de Castelló acollirà un centre d’incubació d’empreses espacials de l'ESA

La ministra de Ciència, Diana Morant, ha emfasitzat que la candidatura de la Plana Alta ha sigut la millor valorada

La ministra de Ciència, Diana Morant, ha assistit a l'acte de presentació aquest dissabte a l'Aeroport de Castelló
La ministra de Ciència, Diana Morant, ha assistit a l'acte de presentació aquest dissabte a l'Aeroport de Castelló / @DianaMorantR (Twitter)

Els aeroports de Castelló i Sevilla acolliran dos nous centres d'incubació d'empreses de l'Agència Espacial Europea (ESA). El projecte comptarà al nostre territori amb un pressupost d'1,5 milions d'euros, un dels quals l'aportarà la Generalitat i mig l'ESA.

Així ho ha afirmat la ministra de Ciència, Diana Morant, durant la presentació del nou European Space Agency Business Incubator Center (ESABIC) en l'aeroport de Castelló.

La xarxa de centres d'incubació d'empreses de l'ESA és, segons ha afirmat Morant, "un instrument consolidat, que incentiva l'emprenedoria i la transferència de tecnologia" i que permet a les empreses emprenedores "accedir a finançament i al suport tècnic de l'ESA".

"Ara integra 20 centres en 60 ciutats i 27 països, que incuben 200 empreses cada any", ha comentat la ministra, que ha detallat que a Espanya existeixen centres a Madrid, Barcelona i Lleó, que conjuntament incuben 16 empreses a l'any i generen un impacte de 15 milions d'euros facturació anual.

Sobre la candidatura de Castelló, Morant ha emfasitzat que ha sigut la millor valorada, i ha felicitat l'aeroport perquè "a través d'aquest instrument portarà prosperitat i cohesionarà la nostra posició de cara al futur". Així mateix, la ministra ha destacat el "gran paper de les universitats incorporant talent al teixit productiu del país" i ha recordat que el PERTE aeroespacial està mobilitzant més de 4.500 milions d'euros.

"Hem creat l'Agència Espacial Espanyola, comptem amb dos nous astronautes espanyols després de 30 anys i volem ser el primer país europeu llançador de microsatèl·lits", la qual cosa dona "una imatge de país que no havíem tingut mai", ha enumerat Morant.

També ha detallat que la contribució d'Espanya a l'ESA ha experimentat un creixement d'un 50%, de 200 a 300 milions anuals, que ens converteixen en el quart estat de la Unió Europea en contribució a l'ESA, amb un retorn important d'oportunitats per a empreses espanyoles".

També et pot interessar

stats