Una empresa de Castelló de la Plana dissenya motors espacials amb combustible ecològic

Han signat tres contractes amb l’Agència Espacial Europea i esperen llançar el primer prototip a final d’any

Un satèl·lit de l'ESA en una imatge d'arxiu / Agència Espacial Europea

El sector espacial continua creixent a la Comunitat Valenciana. A Castelló de la Plana, l’start-up Arkadia Space està impulsant la fabricació de motors espacials amb combustible ecològic i la reducció d'un 60% de costos per a l'Agència Espacial Europea. 

El 98% dels vehicles espacials usen combustibles tòxics i d’un fort impacte ambiental, i en aquesta start-up busquen revertir-ho. Tot un repte tenint en compte que la indústria fa més de 60 anys que treballa de la mateixa forma, ha reconegut el seu CEO, Francho García, en declaracions a À Punt NTC.  

Treballen desenvolupant motors de propulsió amb combustibles verds basats en el peròxid d'hidrogen, i la intenció és que s’utilitzen en vehicles espacials com satèl·lits o plataformes de retirada de brossa a l'espai, explica Andreu Vidal, químic de l’empresa.

L’ús d’aquest combustible permet als motors estalvis de fins al 60% del cost. D'aquesta manera, pretenen conquerir un mercat en fort creixement, que busca llançar més de 1.700 satèl·lits cada any. De moment, ja han signat tres contractes amb l’Agència Espacial Europea, per a qui esperen llançar a final d’any el primer prototip.

L'empresa s'ha ubicat a l'aeroport de Castelló, on s'ha apostat per un sector estratègic. El director d’Aerocas, Justo Vellón, afirma que volen construir un entorn d’empreses aeroespacials mitjançant la instal·lació d’agents claus dins del territori.

També et pot interessar

stats