L’Advocacia de la Generalitat recorrerà en el Suprem contra la sentència sobre Intu Mediterrani

Els lletrats diuen que xoca amb legislació estatal i europea i té incongruències i contradiccions.

Centre d’oci Intu Mediterrani, projectat a Paterna
Centre d’oci Intu Mediterrani, projectat a Paterna / Europa Press

L’Advocacia de la Generalitat presentarà un recurs de cassació en el Tribunal Suprem contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) del 8 d’octubre de 2019 referida al projecte de centre comercial Intu Mediterrani per a garantir la seguretat jurídica en tot el procediment.

Els lletrats del Consell argumenten que la sentència xoca amb legislació estatal i directiva europea, i per això sol·licitaran a l’alt tribunal que dicte doctrina per a assegurar un procés amb totes les garanties mediambientals, socials i econòmiques.

La sentència del TSJCV va anul·lar la resolució de 2016, que va denegar la proposta dels promotors per entendre insuficient la memòria ambiental elaborada per la conselleria competent i va citar a fer-ne una de nova que fixe les condicions perquè l’actuació proposada per la mercantil Eurofund Investiment Port Ademuz siga sostenible.

D’aquesta manera, va considerar inamovible l’acord del Consell de 2013 pel qual es va declarar aquest projecte com a actuació territorial estratègica (ATE) pel que fa a la localització a Paterna i va citar a la Generalitat a redactar una nova memòria ambiental que done solució i corregisca fins a 16 deficiències de la iniciativa que enumera.

Els advocats diuen que contravé la normativa estatal i europea

Els advocats de la Generalitat adverteixen que contravé la normativa estatal i europea considerar que ja està aprovada aquesta actuació per part del Consell. Per als lletrats, “interpretar, com fa la sentència, que l’acord del Consell ja suposa necessàriament l’aprovació del projecte, de manera que la memòria ambiental no pot ser negativa, suposa una absència d’avaluació ambiental i la vulneració de la citada llei” sobre avaluació dels efectes de determinats plans i programes en el medi ambient.

A més, entenen que la sentència presenta contradiccions i incongruències, ja que, per a determinats aspectes, com la ubicació del sòl, l’acord del Consell de 2013 és “inamovible”. En canvi, la resolució no dubta a modificar altres qüestions que també figuraven en l’acord de 2013, com el fet que preferentment el barranc d’en Dolça havia de mantindre el llit actual, quan finalment en el projecte es modificava, o la distància respecte a la CV-35, que rebaixa de 100 a 50 metres.

També et pot interessar

stats