La jutgessa ajorna la data límit marcada inicialment per a presentar ofertes que salven Marie Claire

La consellera de Turisme, Nuria Montes, creu que si la jutgessa ha pres la decisió és perquè "algun moviment hi deu haver damunt de la taula"

Imatge d'arxiu d'una treballadora de Marie Claire
Imatge d'arxiu d'una treballadora de Marie Claire

La jutgessa ajorna la data límit marcada inicialment per a presentar ofertes que salven Marie Claire. El termini perquè es presentaren ofertes de compra de la firma de roba interior acabava inicialment aquest dilluns, però la titular del jutjat mercantil encarregada del concurs de creditors de la tèxtil de Vilafranca ajorna la data.

El 19 de juny del 2023 la direcció de Marie Claire va comunicar a la plantilla la intenció de liquidar la companyia i procedir a un expedient de regulació d'ocupació. Dies més tard va presentar el concurs de creditors i va acordar els primers acomiadaments amb els sindicats CCOO i UGT. Es va mantindre una plantilla mínima de 78 persones a Castelló i 33 a la resta d'Espanya, que continuen en ERTO, i es va indemnitzar els 190 treballadors que l'empresa va acomiadar.

L'última oferta fallida, de les dues presentades, va arribar del grup inversor madrileny C2 Private Capital i es va retirar la setmana passada per al·legacions dels creditors. El tancament deixa 78 persones sense faena, que actualment estan en ERTO, renovat ara fa dues setmanes, per les garanties que l'administrador i el grup inversor els van donar amb l'oferta de compra. També deixa sense indústria una zona d'interior en risc de despoblament. 

La consellera de Turisme, Nuria Montes, ha considerat, a preguntes dels periodistes, que si la jutgessa ha pres la decisió és perquè "algun moviment hi deu haver damunt de la taula".

També et pot interessar

stats