La inflació deixa una empremta en les vacances de Setmana Santa

A pesar de l’encariment de l’allotjament o de la restauració, l’ocupació a la Comunitat Valenciana se situa per damunt del 80%

La platja és una de les destinacions preferides per a gaudir de la Setmana Santa / À Punt NTC

Arriben les vacances de Setmana Santa i la inflació es nota a l’hora de reservar allotjament o anar a un restaurant a dinar. Segons el portal eBooking.com, el preu de les estades ha augmentat un 22%, la qual cosa ha fet que molts turistes hagen acurtat el viatge o hagen decidit no reservar cap àpat a l’hotel.

Des del sector hoteler confirmen que han augmentat els preus al voltant d’un 10% perquè no poden mantindre els preus per a pagar la llum, el lloguer o la plantilla. Tot això tenint en compte la menuda frenada de març després d'un any i mig d'increments.

Així i tot, les dades d’ocupació per a Setmana Santa a la Comunitat Valenciana estan per damunt del 80%, de mitjana, tant a la costa com a l'interior. Les bones temperatures fan que les platges ja es puguen veure plenes, però l’ocupació del turisme d’interior també és favorable: arribarà al 85% entre el 7 i el 9 d'abril. En concret, Castelló ja té el 85% dels allotjaments ocupats, Alacant el 75, i València un 95%.

Les dades dels aeroports també són destacables. Al d'Alacant-Elx hi ha més de 1.500 vols programats pel pont del pròxim cap de setmana, i al de València també se superaran les xifres del 2019 amb més d'un miler de vols.

També et pot interessar

stats