Previsions d'ocupació turística superiors al 80% per a Setmana Santa

La primera fase de l’operació especial de trànsit arranca aquest divendres i la DGT preveu multitud de desplaçaments de llarg recorregut

Imatge d'arxiu del Cap Negret d'Altea (Marina Baixa)
Imatge d'arxiu del cap Negret d'Altea (Marina Baixa) / GVA (Europa Press)

Aquest divendres a les 15:00 hores començarà el dispositiu especial de Setmana Santa amb la primera operació eixida, en la qual es preveu que coincidisquen desplaçaments de llarg recorregut per les vacances de Setmana Santa —del 2 al 9 d’abril— amb altres de curt recorregut per l'inici del cap de setmana.

Segons la DGT seran conflictives les eixides dels grans nuclis urbans, accessos a zones turístiques de costa i de segones residències. Per això, a partir d’aquesta vesprada, s’instal·laran mesures d'ordenació i regulació del trànsit que faciliten l'eixida de vehicles dels grans nuclis urbans. Un dispositiu especial que es mantindrà activat fins a les 00:00 hores del diumenge 2 d’abril, quan acaba la primera fase de l’operació especial de Setmana Santa.

Davant d’aquest escenari, les previsions turístiques de la patronal hotelera Hosbec són molt bones i, segons el seu president, Fede Fuster, reflecteixen una “superació definitiva dels difícils anys de covid”. D'acord amb les dades de les reserves consolidades en aquests moments, l'ocupació mitjana a la Comunitat Valenciana s'acostarà al 80%, encara que les previsions de la patronal hotelera auguren que la reserva d'última hora afavorida pel bon temps podrà elevar aquestes dades fins a cinc punts en els pròxims dies.

L'ocupació hotelera més intensa es registrarà en el període de Dijous Sant (6 d’abril) a Diumenge de Pasqua (9 d’abril) coincidint amb els festius laborals, encara que l'efecte d'increment d'arribada de turistes ja es començarà a notar des d’aquest mateix divendres. La planta hotelera estarà funcionant a ple rendiment, i només estaran tancats un nombre "molt limitat d'hotels que estan en procés d'obres i reformes".

Altea encapçala les reserves

El destí que lidera l'ocupació és Altea (Marina Baixa) que ja té reservada més del 90% de la seua capacitat hotelera. Destaca també el nivell de reserves als hotels de més categoria a Benidorm —els de quatre estreles— que són els que millors previsions d'ocupació tenen a la ciutat per damunt de la mitjana i superant el 84%.

Pel que fa al turisme de ciutat, València ja supera el 81% de reserves, i Castelló pegarà "una forta espenta" a partir de Dimecres Sant, saltant des del 57% fins a superar el 80%. Alacant, per la seua banda, té reservades un 70,3% de les places hoteleres. 

El president d’Hosbec, Fede Fuster, ha valorat positivament aquestes dades, que reflecteixen "una superació definitiva dels difícils anys de covid, i que s'ha recuperat tot el mercat de mitjana i llarga distància".

En aquest sentit, ha assenyalat que hi ha una lluita pels turistes en aquest escenari econòmic complicat al qual també se suma la competència de l'allotjament en habitatges. Malgrat això, afirma que el sector està molt ben preparat perquè els hotels de la Comunitat Valenciana són "un exemple d'inversió i sostenibilitat, malgrat no haver comptat amb cap fons europeu ni Perte".

També et pot interessar

stats