Indústria concreta aquest dimarts les ajudes a la gigafactoria de Volkswagen a Sagunt

El govern publicarà la resolució del primer Perte del vehicle elèctric i les quanties que rep cadascun dels deu projectes que hi opten

Responsables de Volkswagen i dels governs espanyol i de la Generalitat, abans de la presentació
Responsables de Volkswagen i dels governs espanyol i de la Generalitat, abans de la presentació de la gigafactoria de Sagunt / À Punt NTC

El Ministeri d’Indústria farà públiques aquest dimarts la resolució del primer Projecte Estratègic del Vehicle Elèctric i Connectat (Perte d’automoció), que repartirà vora 880 milions d'euros (877,2 milions) entre els deu projectes tractors registrats. Entre els projectes presentats està la construcció de la gigafactoria de bateries elèctriques de Volkswagen a Sagunt (Camp de Morvedre).

Volkswagen va amenaçar la setmana passada de no construir la fàbrica si no reben la quantitat de fons a què aspiren. El govern espanyol i la Generalitat es van afanyar per deixar clar que es garantiran fons suficients per al projecte industrial, a través d'aquest Perte VEC o mitjançant altres línies.

La xifra que s'atorgue a Volkswagen serà crucial per a eliminar qualsevol dubte sobre el futur del projecte. El mateix president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va dir aquest dilluns que aquestes ajudes es podrien completar amb altres incentius regionals. A més, el Ministeri d'Indústria ha demanat flexibilitat a Brussel·les perquè Volkswagen puga beneficiar-se també de la segona fase del Perte, al qual Ford Almussafes segur que es presentarà.

La multinacional alemanya aspira a rebre 700 milions de les ajudes europees, però de moment la resolució provisional del Ministeri d'Indústria es queda en 167 milions. No n'és ni una quarta part. La xifra definitiva s'hauria d'haver conegut fa tres setmanes i la negociació està en marxa.

Per la seua banda, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mostrat la confiança que el projecte anirà avant i que tant el seu govern com el de Pedro Sánchez actuaran “fins als límits de les nostres possibilitats”, per a aconseguir-ho.

La gigafactoria de bateries de Volkswagen és un projecte clau per al desenvolupament econòmic autonòmic i estatal, perquè posar-la en marxa suposaria una inversió de la multinacional alemanya de 3.000 milions d’euros al nostre territori i 10.000 en tot Espanya. A més, crearia més de 3.000 nous llocs de treball directes i entre 10.000 i 12.000 indirectes i posicionaria Sagunt com una de les principals zones logístiques de tot Europa.

També et pot interessar

stats