Puig: “La gigafactoria de Sagunt serà realitat”

El cap del Consell s’ha mostrat convençut que hi haurà un acord i ha valorat positivament el suport del govern estatal

La inversió de 3.000 milions d’euros comportaria, segons els promotors de la gigafactoria, en més de 3.000 llocs de treball de manera directa / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
22 d'octubre 2022 - 12:52 Actualitzat: 22 d'octubre 2022 - 17:13

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha expressat aquest dissabte a València el seu convenciment que "la gigafactoria de Sagunt serà realitat". Davant l’amenaça de Volkswagen de no dur endavant aquesta planta, el cap del Consell ha recordat la importància d’aquesta inversió, “la més important a Espanya en les últimes dècades”, i ha considerat “lògic” el debat al voltant del suport que dona el govern estatal i autonòmic. 

Puig ha valorat positivament el paper del govern espanyol per a generar “el millor escenari possible” que afavorisca una inversió de 3.000 milions d’euros al nostre territori (10.000 a tot l’estat espanyol) per part de la multinacional alemanya. 

El cap del Consell ha explicat que cal veure “fins a quin punt poden arribar les administracions” i ha emfasitzat que el Consell ho farà “fins als límits de les nostres possibilitats”. Puig ha fet aquestes declaracions en la reunió de Joves Socialistes del País Valencià i Joventuts Socialistes de les Illes Balears.

Aquest dijous van saltar totes les alarmes quan la multinacional va amenaçar d'abandonar el projecte si els diners públics que reba a través del Perte del vehicle elèctric queden lluny de les ajudes a què aspira. Menys de 24 hores després, el Ministeri d'Indústria anunciava que amplia fins a vora 880 milions d'euros les ajudes públiques que es repartiran en el marc d'aquest projecte estratègic. Serà la setmana vinent quan se sàpia de quina manera es repartiran aquestes ajudes.

En aquesta línia, la ministra d'Indústria, Turisme i Comerç, Reyes Maroto s'ha mostrat optimista i ha fet referència a altres línies d'ajuda estatals més enllà del Perte del vehicle elèctric. En la inauguració del parador d'A Costa da Morte, a Muxía, Maroto ha explicat que ja s'ha resolt la convocatòria definitiva, una "molt bona notícia", i que s'han aconseguit 880 milions d'euros d'inversió en projectes tractors. Per a la ministra, "açò marca el compromís del govern estatal amb el projecte, amb l'electromobilitat".

El president del PPCV i cap de l'oposició, Carlos Mazón, ha tornat a demanar a Puig "que se'n vaja a Madrid i no torne amb les mans buides" perquè "no ens podem permetre ni el dubte" que la inversió de Volkswagen en la gigafactoria de Sagunt perille. Mazón, que ha visitat Castelló de la Plana amb l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida, també ha oferit a Puig el suport del seu partit "per a fer les coses bé".

La gigafactoria, en xifres

La inversió de 3.000 milions d’euros comportaria, segons els promotors de la gigafactoria, en més de 3.000 llocs de treball de manera directa i entre 10.000 i 12.000 d'indirecta. Sagunt, a més, es posicionaria com una de les principals zones logístiques de tot Europa.

Volkswagen estima que la planta estaria a punt per a entrar en funcionament el 2026, com a part de les sis gigafactories de cel·les necessàries per a les bateries elèctriques que la multinacional vol crear al nostre continent abans que s'acabe la dècada.

També et pot interessar

stats