Els hotels valencians, a la vora del 100% d’ocupació aquest pont

Hosbec apunta que a Benidorm s’espera que més del 95% dels llits estiguen ocupats, mentre que a València la xifra es dispara fins al 98%

Benidorm és una de les localitats turístiques que més espera percebre l'impacte econòmic del pont per les reserves que té
Benidorm és una de les localitats turístiques que més espera percebre l'impacte econòmic del pont per les reserves que té / Visit Benidorm

La Comunitat Valenciana fregarà el "ple tècnic" el pont de l'1 de maig, que s’inicia aquest divendres. Almenys aquestes són les previsions de la patronal hotelera de la Costa Blanca, que considera que enguany el calendari ha sigut "molt favorable" amb els interessos turístics, en caure dilluns el festiu de l'1 de maig i, a més, ser dimarts festiu en la Comunitat de Madrid, la qual cosa ampliarà a quatre dies el pont d'un dels principals mercats emissors.

Des d’Hosbec apunten que aquest calendari, favorable per al sector turístic, no passava des de fa anys. A més, el 2020 i el 2021 la pandèmia va castigar el sector i el 2019, últim any de normalitat abans que es complicarà la situació sanitària, no va haver-hi pont perquè l’1 de maig era dimecres. Enguany, en canvi, amb els festius a favor, la patronal hotelera creu que els turistes nacionals seran els principals aquest pont a la Comunitat Valenciana.

De fet, aquesta entitat assegura que molts hotels han penjat el cartell de complet durant les nits de dissabte i diumenge. D’acord amb les previsions d’Hosbec, les ocupacions mitjanes per al cap de setmana marquen un "ple tècnic" amb el 95,6 % a Benidorm (Marina Baixa), el 92,5% de la Costa Blanca, el 98,33% de València o el quasi 90% de Castelló.

Davant aquestes bones expectatives d’ocupació, el sector ha aprofitat per a remarcar "la conveniència de desplaçar a dilluns el gaudi de tots aquells festius estatals, autonòmics i locals que s'escaiga, com ocorre en altres països europeus".

Un criteri, que, segons defenen, "afavoreix la conciliació laboral i familiar, minimitza la interrupció de processos industrials i de serveis i estimula el consum turístic", per la qual cosa consideren que seria una mesura "molt ben acollida" pel sector hoteler i turístic valencià. 

També et pot interessar

stats