Colomer preveu que aquest estiu es recuperen les xifres de turisme de 2019, abans de la pandèmia

El secretari autonòmic de Turisme destaca que un dels reptes és "regular l'afluència massiva perquè l'experiència turística siga més grata" i afirma que la taxa turística no ha sigut la solució on s'ha implantat

Francesc Colomer a 'Les notícies del matí'

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, preveu que aquest estiu es recuperaran les xifres de visitants i d'ocupació de l'any anterior a la pandèmia. En una entrevista en Les notícies del matí, Colomer ha dit "2023 serà l'any de la recuperació plena del turisme, de la diversificació i de complir amb l'objectiu estratègic de desestacionalitzar".

Acabada la Setmana Santa, que és la primera gran escapada vacacional de l'any, toca fer el balanç quant al turisme. "Tots els indicadors han funcionat bé: gran xifra d'ocupació, quasi absoluta, repartiment en el territori amb costa, interior i urbà i diversificació de producte que fan ser una comunitat potent".

Segons ha explicat Colomer, la Comunitat Valenciana està rebent més turisme internacional que el 2019 i ha tingut molt bones les dades en les Falles, la Magdalena i la Setmana Santa, que continuaran aquest estiu.

Pel que fa al turisme internacional, el secretari de Turisme, ha dit que "el mercat britànic és irrenunciable i cal intensificar la promoció de cara a l'estiu, però sempre és intel·ligent diversificar amb altres destinacions i el mercat domèstic".

"La taxa turística no és la solució"

D'altra banda, Colomer ha ressaltat que un dels reptes de Turisme és "regular l'afluència massiva perquè l'experiència turística siga més grata" i afirma que la taxa turística no és la solució. "La taxa no ha fet minvar el nombre de visites a capitals i espais on s'ha aplicat".

6.000 reserves de Setmana Santa amb el bo viatge

Preguntat sobre el bo viatge, el balanç del secretari autonòmic de Turisme és molt positiu i ha dit que en Setmana Santa 6.000 de les reserves d'ocupació en allotjaments turístics de la Comunitat Valenciana s'han fet a través d'aquesta ajuda, 2.000 reserves més que l'any passat.

"Són 200.000 persones les que s'han beneficiat aquest tercer trimestre de 2020 d'un bo que ajuda a vertebrar tot el territori i connectar 1.400 empreses lligades a l'oferta del bo viatge."

El bo, que va per la tercera edició, i que ja subvenciona fins al 60% del pressupost del viatge, amb un límit de 600 euros, està pensat per a promocionar el sector turístic del nostre territori. Les destinacions més demandades són Benidorm, Calp, Peníscola, Elx, Finestrat, Altea, València, Alacant, Dénia i Morella.

També et pot interessar

stats