València i Benidorm encapçalen les destinacions preferides del lloguer vacacional en Setmana Santa

En algunes zones, la baixada del turisme anglés ha deixat les reserves dels hotels per davall del 85% d'abans de la pandèmia

Els quatre dies previs a Setmana Santa hi ha hagut reserves d'última hora. Foto portada: un grup de viatgers, a la platja. / À Punt NTC

Aquesta Setmana Santa, la demanda de lloguer dels apartaments turístics ha anat a l'alça. En ciutats com València, pràcticament ha sigut del 100% i a Benidorm s'ha superat el 95%. Per contra, l'ocupació mitjana dels hotels en alguns municipis de la Costa Blanca ha sigut del 77%, un percentatge que encara queda lluny del 85% dels anys 2019 i 2018 prepandèmia. La baixada del turisme anglés és una de les causes, segons sosté Fede Fuster, president d'Hosbec. “Va vora set o huit punts per sota del que és habitual”, ha dit Fuster.

En altres localitats, com Benicàssim, l'ocupació supera el 81% i Altea ha causat sensació, amb el 91%. El turisme espanyol té la Comunitat Valenciana com a destinació preferida.

Així ho veuen turistes com Yolanda, provinent de Barcelona, qui ha assegurat que el territori “està en un punt espectacular”. Lorena, visitant de Bilbao, ha explicat que sempre acudeix per Setmana Santa i Nadal.

Miguel Ángel Sotillos, president d'Aptur Vivenda Vacacional, ha explicat que “els quatre dies previs a Setmana Santa hem tingut moltíssimes reserves d'última hora, que han suposat segons les zones una ocupació d'entre el 90 i el 100%”. Aquesta setmana de vacances escolars, els apartaments presenten una bona ocupació, entre el 50 i el 70%.

També et pot interessar

stats