Hosbec lamenta que les Falles no estimulen les reserves hoteleres i que, fins i tot, puguen perjudicar el sector

La patronal ha mostrat la seua preocupació davant un possible repunt de contagis que aboque a una pròrroga de les restriccions

Turistes contemplen el muntatge d'una falla en els carrers de València
Turistes contemplen el muntatge d'una falla als carrers de València / Biel Aliño (Efe)

La patronal hotelera Hosbec ha lamentat aquest divendres que les Falles de setembre no estan generant reserves i, de fet, estimen una previsió "per sota de la de qualsevol setmana d'estiu", fet que podria perjudicar el mercat hoteler de negocis pels problemes d'accés a causa dels carrers tallats al trànsit. Ara per ara, la previsió d'ocupació als hotels de la ciutat de València és d'un 51,5%, i només s'eleva fins al 55,7% durant el cap de setmana.

L'associació també ha mostrat la seua preocupació davant un possible repunt de contagis que aboque a una pròrroga de les restriccions vigents. La celebració de les Falles al Cap i Casal en una "data anòmala i amb un format complicat", assegura Hosbec, no està generant cap atractiu turístic perquè "exclou qualsevol mena de participació dels turistes".

Per a la patronal, les dades d'ocupació són les pitjors des de mitjan juny i els efectes d'aquestes festes en la incidència del coronavirus podrien posar entrebancs a la normalització del funcionament dels serveis turístics i hostalers.

Les restriccions actuals estaran en vigor fins al 6 de setembre, però Hosbec considera que se sobrevalora el risc de repunt de contagis que podria generar una pròrroga durant setembre i octubre, que perjudicaria el sector.

També et pot interessar

stats