La Guàrdia Civil descobreix una granja il·legal de criptomonedes a Crevillent

L'operació es va iniciar per un consum excessiu de llum, que va fer pensar a la Benemèrita que estaven davant d'un nou cas de cultiu de marihuana indoor

La Guàrdia Civil descobreix una granja de criptomonedes a Crevillent / Guàrdia Civil / Ministeri de l'Interior

La Guàrdia Civil ha detingut a Crevillent dos homes espanyols de 30 i 53 anys com a presumptes autors d'un delicte de defraudació de fluid elèctric, per valor de 24.657 euros. A l'interior de l'habitatge s'amagava una granja de mineria de criptomonedes, amb gran quantitat de processadors i ordinadors que van generar la gran despesa energètica.

Agents de l'àrea d'investigació de Crevillent van iniciar una operació el mes de juny passat, per a tractar de saber què hi havia darrere del consum excessiu d'electricitat, fet per mitjà d'una connexió il·legal, en un habitatge situat en una zona rural del municipi.

Granja de criptomonedes a Crevillent
Granja de criptomonedes a Crevillent / Guardia Civil / Ministeri de l'Interior

Durant la vigilància, es va comprovar que l'emissió tèrmica despresa era molt alta, equiparable a la d'una nau industrial a ple rendiment, i que a més disposava d'unes turbines per a poder refrigerar tot l'interior de l'habitatge.

Els agents, habituats al fet que aquest tipus de despeses tan excessives de llum siguen degudes al fet que dins es cultive gran quantitat de plantes de marihuana, el que van trobar va ser una cosa molt distinta. Es tractava d'una granja de mineria de criptomonedes, usades habitualment com a mitjà de pagament habitual en activitats il·lícites vinculades a delictes tecnològics i al blanqueig de capitals.

En total van localitzar 8 processadors, 100 targetes gràfiques, un ordinador portàtil i sofisticats equips de refrigeració i d'extracció de fum. Donada la complexitat dels fets, al lloc es van desplaçar especialistes en investigació tecnològica de la unitat orgànica de policial judicial de la Comandància d'Alacant.

Els dos homes han quedat detinguts finalment com a presumptes autors d'un delicte de defraudació de fluid elèctric. Estan posats a la disposició del jutjat d'instrucció d'Elx, i de moment han quedat en llibertat amb càrrecs.

La creació de noves criptomonedes a través de la mineria

Minar criptomonedes fa referència al procés necessari per a validar les operacions que es duen a terme mitjançant aquesta mena d'actius digitals. Per exemple, si prenem el cas pràctic d'una moneda de bitcoin, la seua mineria es basaria en la validació i el registre de les transaccions en la blockchain.

En definitiva, minar criptomonedes suposa resoldre amb èxit els problemes matemàtics que es presenten. Els miners que ho duen a terme obtenen a canvi criptomonedes acabades d'encunyar, aconseguint amb això posar en circulació les noves criptomonedes.

La Càtedra DeBlanc de la UV és el laboratori més gran europeu que segueix el rastre d'aquestes estafes.

Actualment hi ha un augment exponencial d'estafes amb aquesta classe de monedes. A la Universitat de València hi ha la Càtedra DeBlanc, el laboratori computacional més gran d'Europa que actualment segueix el rastre de les estafes en criptomonedes.

Es tracta d'un nou i apetitós mètode per a alguns inversionistes, que a causa de l'elevada rendibilitat atrau tota mena d'intermediaris.

També et pot interessar

stats