El grup valencià Greenb2e invertirà uns 315 milions en una planta d'hidrogen verd a Llíria

La companyia espera produir entre 13.000 i 15.000 tones de combustible i crearà uns 700 llocs de treball entre el 2024 i el 2028

Imatge d'arxiu d'una planta d'hidrogen verd
Imatge d'arxiu d'una planta d'hidrogen verd / Europa Press

El grup valencià Greenb2e ha presentat la documentació administrativa per a obtindre la qualificació d'una planta d'hidrogen verd a Llíria (Camp de Túria) amb una inversió estimada de 315 milions d'euros. Un projecte que crearà en un primer moment 300 llocs de treball directes i 400 indirectes.

L'empresa ha informat que ha subscrit amb la Conselleria d’Economia Sostenible un protocol d'intencions amb Hydrogreenb2e, societat vehicle del grup valencià Greenb2e per a implementar projectes de generació d'hidrogen verd o renovable i derivats sintètics per a descarbonitzar els usos industrials, el transport i la mobilitat a la Comunitat Valenciana.

Amb aquest protocol, l'entitat afirma en un comunicat que es pretén prestar mútua col·laboració, promoure la sostenibilitat ambiental i demostrar la viabilitat tècnica comercial del desenvolupament d'hidrogen renovable en la Comunitat Valenciana.

Les inversions previstes en l'horitzó de l'any 2030 s'acostaran a 700 milions d'euros a través de la construcció de plantes de producció d'hidrogen renovable, així com plantes de fabricació de components en la seua cadena de valor en aquesta comunitat autònoma.

Durant les pròximes setmanes, segons la mateixa font, hi haurà reunions de presentació del projecte davant de la corporació local, agents socials i la Generalitat.

S'estima que aquest projecte genere una producció d'hidrogen renovable de 13.000 a 15.000 tones per any i que durant la fase de construcció de la planta de producció (entre 2024 i 2028) genere una mitjana anual de 300 llocs de treball directes i 400 indirectes.

En una segona fase amb inici aproximat el 2028 es posarà en marxa una fàbrica de components bàsics de la cadena de valor de l'hidrogen verd amb tecnologia valenciana, que podria generar 200 llocs de treball directes i 500 llocs de treballs indirectes.

És la segona empresa que anuncia aquesta setmana la intenció de construir una planta d'hidrògen verd, després que aquest dilluns l'empresa energètica Idris informà que planeja construir-ne una de processament i emmagatzematge a Castelló, i es reunira amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, per a presentar-li el projecte.

També et pot interessar

stats