L'empresa energètica Ignis invertirà mil milions en la construcció d'una planta d'amoníac verd a Castelló

Els seus responsables s'han reunit aquest dilluns amb Ximo Puig per a presentar-li el projecte que preveu produir 850.000 tones anuals d’aquest producte

El president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la reunió amb representatns de l'empresa Ignis
El president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la reunió amb representatns de l'empresa Ignis / À Punt NTC

L'empresa energètica Ignis planeja la instal·lació d'una planta de processament i emmagatzematge d'hidrogen verd i amoníac a partir de fonts renovables a Castelló, un projecte que finalitzarà en 2031 i en el qual invertirà en total uns mil milions d'euros. En els pròxims dies sol·licitarà la declaració de Projecte Territorial Estratègic (PTE) a la Direcció General d'Indústria de la Conselleria d'Economia per a aquesta iniciativa, que preveu arribar a produir 850.000 tones a l'any d'amoníac verd destinat a la descarbonització de consums industrials a Europa.

Directius de la companyia s'han reunit aquest dilluns amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, per a presentar-li el projecte, segons informa el Consell. Un projecte que es divideix en tres fases, amb una inversió total superior als 1.000 milions d'euros per a la unitat productiva en terrenys annexos al port de Castelló i l'emmagatzematge d'amoníac verd per a l'expedició en les instal·lacions portuàries, segons informa la companyia en un comunicat.

Ignis és una companyia del sector de les renovables dedicada al desenvolupament de projectes fotovoltaics i eòlics, gestió de l'energia, operació i manteniment de plantes renovables i convencionals, solucions energètiques integrals i desenvolupament de projectes innovadors basats en l'hidrogen i l'emmagatzematge amb bateries.

Compta amb uns 30.000 megavats de projectes en desenvolupament a Espanya i altres 10 països, i basa la seua estratègia de creixement, entre altres, en la gestió en temps real de l'energia, on disposa d’un 6% de quota de mercat en l'àmbit nacional, aportant solucions sostenibles per als seus projectes a consumidors industrials.

També et pot interessar

stats