La Generalitat trasllada a Montero les al·legacions a la proposta de finançament

Aquest dilluns es presenten al Ministeri d'Hisenda les reivindicacions valencianes, amb l'objectiu que es tinguen en compte com a principal criteri el càlcul de la població ajustada

VÍDEO | Els possibles ajustos pressupostaris i el finançament marquen l’inici del curs polític
Es presenten les al·legacions de la reforma del finançament autonòmic / À Punt NTC

El procés per a impulsar la reforma del finançament autonòmic continua. Aquest dilluns la Generalitat presenta al Ministeri d'Hisenda les al·legacions a la proposta de finançament autonòmic que ha elaborat el comité d'experts de les Corts.

La principal, com s’ha destacat des dels inicis, és exigir al Ministeri que el criteri fonamental del finançament siga la població ajustada, però amb un plantejament rectificat amb variables més objectives i sense incloure com a determinants altres aspectes, com és el cas del despoblament o la dispersió poblacional. Una altra de les recomanacions de la comissió d'experts és que es tinga en compte el deute històric. 

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha destacat com un èxit que s'haja obtingut la unitat i la cohesió de totes les forces polítiques valencianes i de la Plataforma per un Finançament Just en defensa d'un model que pose fi a la discriminació actual.

El que és rellevant, assegura, és que, malgrat que recull les reclamacions valencianes d'un sistema més simple, transparent, equitatiu i amb més recursos, és "perfectament vàlid" perquè puga ser assumit pel conjunt de les comunitats autònomes, perquè no defensa privilegis concrets per als valencians, sinó que garanteix l'equitat i la igualtat en el repartiment, "com estableix la Constitució".

Per la seua part, el PSPV-PSOE celebra aquest dilluns una reunió monogràfica per a analitzar l'informe elaborat per la comissió d'experts. La trobada se celebrarà en el marc de la reunió setmanal de la comissió executiva nacional del partit, i servirà per a conéixer les raons que han portat a donar suport a aquest informe. En aquest sentit, es debatrà l'estratègia que han de seguir els socialistes valencians per a "accelerar la reforma del sistema i aconseguir una solució al deute històric", segons ha indicat la formació en un comunicat.

També et pot interessar

stats