La Generalitat llança aquest dimecres una segona convocatòria del Pla Resistir Plus oberta a totes les empreses

Puig anuncia una nova línia a través de l'IVF dotada amb 11 milions d'euros per a empreses hoteleres de més de 250 treballadors 

Les empreses valencianes podran sol·licitar un ERTO en cas de rebrot
Restaurant a la platja de la Malva-rosa, a València / À Punt NTC

La Generalitat obri aquest dimecres, 28 de juliol, un nou termini perquè les empreses i persones autònomes afectades per la crisi sanitària del coronavirus puguen sol·licitar les ajudes del Pla Resistir Plus. Ho ha explicat el president, Ximo Puig, després de mantindre una reunió de seguiment del programa de subvencions, dotat amb 647 milions d'euros, en la qual ha participat també el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler. 

La principal novetat de la nova convocatòria, que la Generalitat ja va avançar fa dues setmanes, serà que qualsevol negoci, de qualsevol sector, podrà accedir a les ajudes, també els que no van tindre pèrdues i van abonar els costos fixos. Segons ha informat la Generalitat, fins ara només les empreses que havien tingut pèrdues l'any passat podien demanar les subvencions.

La convocatòria, que s'allargarà fins al 20 d'agost, engloba ara totes les empreses de tots els sectors i, en el cas de les que han tingut pèrdudes, obri la possibilitat de justificar les ajudes també amb els costos fixos que els negocis van abonar l'any passat, i no només per a les quantitats que estaven impagades, expliquen des del Consell. Aquesta, de fet, era una demanda que el govern valencià va fer arribar a l'executiu de Pedro Sánchez perquè "no tenia sentit que les empreses que havien fet un esforç per pagar els proveïdors o les nòmines durant els pitjors moments de la crisi es quedaren fora de les ajudes", ha assenyalat Puig.

Així, des del dimecres 28 de juliol i fins al divendres 20 d’agost, tant les empreses que cotitzen per mòduls com les que ho fan per estimació directa, podran bé modificar les ajudes que demanaren en el seu dia per a incloure aquestes despeses, bé solicitar-les des de zero si no ho havien fet en la primera convocatòria. "Es tracta de buscar totes les oportunitats d'ajuda que la Generalitat puga donar a aquestes empreses que tant patiren l'any passat", ha apuntat el president. 

Nova línia d'11 milions per a hotels

D’altra banda, el cap del Consell ha anunciat la posada en marxa immediata d’una nova línia d’ajudes per al sector turístic desenvolupada per l’Institut Valencià de Finances (IVF). En concret es tracta d'11 milions d’euros destinats fonamentalment a empreses hoteleres de més grans (més de 250 persones en plantilla) que s'havien quedat fins ara fora de les subvencions. Tindran un tram no reembossable de fins al 20% del total del prèstec i serviran de suport "tant per a liquiditat, com per a inversions, necessàries per a la Comunitat Valenciana", ha exposat Puig. Aquesta línia completa la línia Horeca de l’IVF, destinada a cafeteries, hotels i restaurants menuts. 

Fins ara s'han aprovat ja 2.170 sol·licituds per import de 136 milions d'euros, que tenen una bonificació de fins a 140.500 euros per petició.

També et pot interessar

stats