Guia per a demanar les ajudes del Pla Resistir Plus

Aquest dilluns s’obri el termini perquè autònoms i empreses sol·liciten les subvencions

Pla Resistir Plus, 647 milions d'euros d'ajudes a empreses i autònoms.
Pla Resistir Plus, 647 milions d'euros d'ajudes a empreses i autònoms. / Miguel Ángel Reino

Aquest dilluns comença el període per a demanar les ajudes del Pla Resistir Plus, 647 milions d'euros de subvencions extraordinàries que volen donar suport al teixit empresarial valencià davant l'impacte de la pandèmia de la Covid-19. Empreses i persones treballadores autònomes de 188 sectors diferents se'n podran beneficiar.

Qui pot sol·licitar l'ajuda?

L’ajuda es podrà demanar en dos terminis diferents. El primer, que comença aquest dilluns, està dirigit als següents col·lectius professionals:

  • Autònoms, tant empresaris com professionals, amb règim de tributació d'estimació objectiva en l'IRPF
  • Professionals o empreses que s'hagen donat d'alta entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2019
  • Empreses no financeres que hagen realitzat modificacions estructurals de la seua societat mercantil entre l'1 de gener de 2019 i el 31 de desembre de 2020

Quan es pot sol·licitar?

El primer termini s’obri a les 9 h del 31 de maig i finalitzarà a les 23:59 h del 4 de juny.

El segon termini, dirigit a la resta dels beneficiaris no previstos en l'apartat anterior, s'iniciarà a les 09:00 h del 7 de juny i finalitzarà a les 23:59 h de l'11 de juny.

Què he de fer per a demanar l’ajuda?

Per tal de demanar la subvenció s’han de fer dos tràmits. 

  • Demanar cita prèvia (s’ha d’elegir data i franja horària) en la seu electrònica de la Generalitat. Per a aquest tràmit només s’haurà d’introduir la identificació de l’empresa o persona autònoma que vol ser beneficiària, un correu electrònic i un telèfon de contacte.
  • Una vegada realitzada la sol·licitud, presentar-la amb certificat electrònic. Este segon pas haurà de realitzar-se obligatòriament en la franja de temps assignada en la cita prèvia. Si no es fa, es considerarà no presentada.

L'ordre de sol·licitud de la cita prèvia i, per tant, l'ordre de presentació de la sol·licitud dins del termini assignat, no influeixen en la concessió.

Quins requisits he de complir?

  • Els imports sol·licitats en aquesta ajuda no han d'haver sigut ja subvencionats per altres administracions o institucions públiques.
  • S'ha de destinar l'ajuda a complir els objectius i les activitats en què es fonamenta la concessió de la subvenció, i justificar-ho en un termini màxim de tres mesos des del pagament.
  • No trobar-se en situació de crisi, excepte quan siguen xicotetes empreses que arrosseguen aquesta situació des del 31 de desembre de 2019.
  • No estar en un procediment concursal i no haver rebut una ajuda de salvament o de reestructuració

Quin és l'import de les ajudes?

Els empresaris o professionals que demanen la subvenció en el primer període podran rebre un import de 3.000 euros.

Si no s’esgotara el crèdit destinat a aquesta tipologia de beneficiaris, l'import sobrant s’incrementaria per a les sol·licituds del període següent. En canvi, en cas que no hi haja prou crèdit per a atendre totes les sol·licituds presentades que complisquen els requisits es farà un repartiment proporcional, atés el volum de deute declarat pels sol·licitants.

La resta dels empresaris, professionals o entitats que sol·liciten la subvenció en el segon període podran rebre una ajuda que mai serà inferior als 4.000 euros i podrà ascendir fins als 200.000.

Document
Preguntes freqüents sobre el plà Resistir Plus de la Generalitat Valenciana
Consulta'l

Tota la informació necessària per a accedir a les ajudes pot consultar-se a al web de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic (enllaç). La Generalitat també ha habilitat un correu electrònic (planresistirplus@gva.es) i un telèfon d'informació, el 960 992 532, per a atendre els dubtes i les consultes sobre la tramitació de les ajudes.

També et pot interessar

stats