Les ajudes del Pla Resistir Plus podran demanar-se a partir de dilluns

Segons el president de la Generalitat, les ajudes suposen "un pas cap a la recuperació que garanteix la viabilitat de les empreses i els llocs de treball”

Imatge d'arxiu d'una indústria del calcer
Imatge d'arxiu d'una indústria del calcer / À Punt NTC

A partir d'aquest dilluns i fins a l'11 de juny poden sol·licitar-se les ajudes del Pla Resistir Plus, 647 milions d'euros d'ajudes a empreses i autònoms de 188 sectors d'activitat que, segons ha manifestat aquest dissabte el president de la Generalitat, Ximo Puig, suposaran "un pas avant cap a la recuperació que garanteix la viabilitat de les empreses i els llocs de treball”. 

Per al president, aquesta línia d'ajudes directes de la Generalitat i el govern espanyol “permetrà reforçar la solvència del teixit productiu valencià i contribuirà a reduir-ne l'endeutament”. Ximo Puig ha assegurat que “estem superant la pandèmia i, per tant, és el moment de la recuperació econòmica, social i de garantir la continuïtat dels llocs de treball”.

Per això, ha animat totes les empreses i autònoms dels sectors inclosos com a beneficiaris a sol·licitar aquestes ajudes directes i finalistes d'entre 3.000 i 200.000 euros, en funció del tipus de tributació i grandària de l'empresa, i que no es resoldran per orde d'arribada, sinó per l'impacte de la Covid-19 en la seua facturació.

La quantia màxima d'ajuda a la qual podran optar aquests sol·licitants és de 3.000 euros i hauran de sol·licitar cita prèvia des de les 09:00 hores del dilluns 31 de maig i fins al divendres 4 de juny a través del web de la Generalitat. Una vegada realitzat aquest tràmit, els sol·licitants rebran un correu en què s'indicarà el dia i franja horària durant la qual hauran d'aportar tota la documentació i els formularis necessaris per a formalitzar la sol·licitud.

Per a tots els sol·licitants d'ajudes que tributen pel règim d'estimació directa, el procés de cita prèvia s'iniciarà el dilluns 7 de juny a les 09:00 hores i finalitzarà el divendres 11 de juny a les 23.59 h. Igualment, una vegada completat el formulari de sol·licitud de cita prèvia rebran un mail indicant el dia i l'hora habilitats perquè puguen registrar tota la documentació necessària. Les ajudes per a aquest grup de sol·licitants oscil·laran entre els 4.000 i els 200.000 euros, en funció de l'impacte de la pandèmia en els seus negocis.

Les sol·licituds es presentaran únicament de manera telemàtica, per la qual cosa és imprescindible disposar de certificat electrònic o estar inscrit en el Registre de Representants, i la tramitació es realitzarà en dues fases per a agilitar-ne la gestió.

“En total posarem, des de ja, a la disposició d'autònoms i empreses, més de 647 milions d'euros que han d'arribar en el menor termini de temps possible a tots aquells sectors, empreses i autònoms que han vist com la pandèmia ha afeblit els seus negocis i que necessiten més que mai el suport de l'administració”, ha assegurat el cap del Consell.

“Aquest pla és un plus d'ajuda, un plus de suport i també un plus d'esforç, ja que des de la Generalitat ens hem compromés al fet que cap sector afectat per la pandèmia es quede fora d'aquestes ajudes”, ha apuntat Ximo Puig, que ha recordat que el Consell ha duplicat el nombre de sectors econòmics que podran acollir-se a les ajudes, des dels 95 plantejats inicialment pel govern espanyol a un total de 188.

La Generalitat ha posat a la disposició dels ciutadans, a través de la pàgina web d'Hisenda i Model Econòmic, tota la informació necessària, i ha habilitat un correu electrònic (planresistirplus@gva.es) i un telèfon d'informació, el 960 992 532, per a atendre tots els dubtes i consultes sobre la tramitació de les ajudes.

 

 

També et pot interessar

stats