Les empreses i els autònoms amb pèrdues per la pandèmia podran acollir-se a les ajudes d’un segon pla Resistir

Les subvencions permetran pagar les despeses fixes de les mercantils, tant si estan pagades com si encara les deuen

El cessament d'activitat extraordinari cobrirà els autònoms que hagen de tancar els seus negocis pel virus
Un comerciant abaixa la persiana del seu establiment, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La Generalitat ha llançat una segona edició de subvencions del pla Resistir Plus per a les empreses i autònoms que han registrat una reducció dels ingressos arran de la pandèmia. Aquest nou paquet d’ajudes extraordinàries per a rescatar el teixit empresarial també permetrà subvencionar les despeses fixes de les mercantils, independentment de que s’hagen pagat o estiguen en deute.

Així ho ha anunciat aquest dilluns el president de la Generalitat, Ximo Puig, que també ha matisat que podran optar a aquesta segona convocatòria d’ajudes del pla Resistir Plus els autònoms que s’hagen presentat a la primera convocatòria, si no han obtingut, fins ara, el màxim d’ajudes permés.

Per a la primera fase d’aquest pla, la Generalitat va destinar 647 milions d'euros. Les ajudes van tindre una gran acceptació entre l’empresariat, de fet només en els cinc primers minuts d’obrir-se el termini de sol·licitud es van registrar 1.800 peticions. Empreses i autònoms de 188 sectors podien demanar aquestes subvencions.

També et pot interessar

stats