El fundador d'Amazon recomana guardar els diners en el Black Friday per si hi ha recessió el 2023

Bezos: "Si està pensant a comprar un televisor amb pantalla gran, pense-ho millor, conserve l'efectiu i espere a veure què succeeix. El mateix amb un frigorífic o un cotxe nou, reduïsca riscos"

El fundador d'Amazon, Jeff Bezos, en una imatge d'arxiu a Washington, els EUA / Clodagh Kilcoyne (Reuters)
El fundador d'Amazon, Jeff Bezos, en una imatge d'arxiu a Washington, els EUA / Clodagh Kilcoyne (Reuters)

Aquest dilluns comença la setmana de descomptes del Black Friday, que tindrà el seu epicentre el divendres i que s'allarga set dies fins al Cyber Monday. El tret d'eixida per a les compres nadalenques suposa milions de comandes per a la companyia Amazon.

Per això, sorprén encara més el consell del seu fundador, Jeff Bezos, que en una entrevista a la CNN aconsella estalviar, ja que afirma que no és bon moment per a comprar per una possible recessió econòmica i que, ara per ara, és millor minimitzar els riscos i conservar els diners pel que puga ocórrer el 2023.

"Si vosté està pensant a comprar un televisor amb pantalla gran, pense-ho millor, conserve l'efectiu i espere a veure què succeeix. El mateix amb un frigorífic, un cotxe nou, o el que siga. Únicament reduïsca els riscos", ha dit a manera d'advertiment la quarta persona més rica del món segons la revista Forbes.

Amb nombrosos analistes advertint sobre la possibilitat d'una recessió a curt o mitjà termini, Bezos recomana a les pimes i a les persones en general que eviten en aquests moments prendre riscos i que si tenen pensat realitzar una gran compra, esperen un poc.

"L'economia ara no sembla que estiga molt bé. Les coses s'estan alentint, estem veient acomiadaments en moltíssims sectors... La probabilitat diu que si no estem ara en una recessió, ho estarem molt prompte, així que la meua recomanació als xicotets negocis és que no prenguen riscos ara", ha dit.

El motiu no és un altre que ser previnguts davant d'una possible recessió. Un consell que ha aplicat en la seua empresa, ja que Amazon planeja executar al voltant de 10.000 acomiadaments a tot el món.

Afirma que donarà quasi tota la seua fortuna a causes benèfiques

El fundador d'Amazon, Jeff Bezos, ha assegurat en la mateixa entrevista que planeja donar al llarg de la seua vida la major part del seu patrimoni de 124.000 milions de dòlars per a combatre el canvi climàtic i les profundes divisions socials i polítiques en el món.

El magnat s'ha compromés a donar 10.000 milions de dòlars en deu anys, el 8% de la seua fortuna, al Bezos Earth Fund, el Fons Bezos de la Terra.

També et pot interessar

stats