La Comunitat Valenciana liderarà la campanya de Nadal i Black Friday amb 178.000 contractes

Aquest creixement interanual moderat del 8%, el menor dels últims anys, està condicionat pel desproveïment de matèries primeres, l'encariment de preus i la invasió russa a Ucraïna

En el comerç augmentaran les contractacions pel Black Friday i la campanya de Nadal
En el comerç augmentaran les contractacions pel Black Friday i la campanya de Nadal / Europa Press

La Comunitat Valenciana liderarà de nou la campanya de Nadal i Black Friday amb quasi 178.000 contractes, un 8% més que en 2021, segons les previsions d'Adecco. En finalitzar les campanyes del 2020 i del 2021, la valenciana ja va ser l'autonomia on més contractes es van signar.

La província de València serà, amb diferència, la que més contractes signarà, vora 140.000, amb un increment esperat d'un 9%. A continuació, la província d'Alacant tramitarà 21.000 contractes, un 5% més, i a la de Castelló el creixement d'un 7% portarà al voltant de 17.200 ocupacions entre novembre i gener.

Aquest creixement interanual moderat del 8%, el menor dels últims anys, està condicionat pel desproveïment de matèries primeres, l'encariment de preus i la invasió russa a Ucraïna i les seues conseqüències sobre el preu de l'energia i certes matèries primeres, que poden frenar el consum de les llars.

Un 46% dels contractes en serveis

Tenint en compte els quatre grans sectors d'activitat, el protagonista en aquesta campanya és el dels serveis, que acapara el 46,7% de les ocupacions que es generen en aquest període, seguit de prop per la indústria, amb un 33,2%.

El sector agrari agrupa el 19,8% dels contractes per circumstàncies de la producció que se signen a Espanya i només un 0,3% es crea en la construcció.

El comerç electrònic, la distribució, el comerç a la menuda, la logística i el transport, el gran consum, l'alimentació, i l'hostaleria i el turisme són les activitats que més ocupació generaran en aquestes dates.

Perfils més buscats

Els perfils més buscats seran els típics de Nadal: mossos de magatzem, carretoners, preparadors de comandes, conductors, repartidors, promotors, dependents, cambrers, cuiners, operaris en la indústria alimentària i personal d'atenció al client.

També et pot interessar

stats