L'atur repunta a octubre arrossegat per les dades del sector servei i de la indústria

La Comunitat Valenciana encapçala l'augment de l'atur a Espanya a l'octubre, amb 3.050 persones més sense feina

Imatge d'arxiu d'una dona en una oficina d'ocupació / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
03 de novembre 2022 - 09:27 Actualitzat: 03 de novembre 2022 - 21:37

La Comunitat Valenciana va ser, durant el mes passat, la comunitat autònoma on més va pujar l'atur, a causa de les males dades del sector serveis a la província d'Alacant, principalment, segons recull el Ministeri de Treball. El sector serveis va incrementar la xifra de parats en 3.092 persones, de les quals 2.942 es troben a les comarques del sud. També a les comarques del nord va augmentar la xifra de persones sense treball en serveis. L'increment de l'atur també el van produir, en menor mesura, les dades de la indústria de les províncies de Castelló i València, on va repuntar la xifra de desocupats en 116 i 103 persones, respectivament.

El nombre de persones inscrites a l'atur durant aquest últim mes d'octubre a la Comunitat Valenciana s'ha incrementat en 3.050 persones, un 0,87%. Aquestes dades d'octubre situen la Comunitat Valenciana com l'autonomia en la qual més ha augmentat l'atur, seguida per Castella i Lleó i Astúries.

Ara mateix hi ha 354.625 persones desocupades, la menor xifra d'aturats d'un mes d'octubre des del 2008. Respecte de l'octubre del 2021, hi ha amb una reducció interanual de l'atur de 15,24%, amb 65.734 persones desocupades menys.

L'augment mensual de l'atur s'ha concentrat entre la població jove (6,58%), així com en les noves persones que s'incorporen al mercat laboral i no han tingut cap ocupació anterior (3%).

Territorialment, l'atur baixa a la província de València (–0,25%), i puja a Alacant (2,07%) i a Castelló (1,40%). Per comarques, en percentatge l'atur baixa més a l'Alt Millars (–17,90%) i el Racó d'Ademús (–17,39%), i puja a la Plana d'Utiel-Requena (9,62%).

Os més puja l'atur és en el sector serveis d'Alacant, amb un increment del 3,06%. Cal destacar també que alguns sectors econòmics han registrat comportaments positius, amb una reducció de l'atur significativa i generalitzada a tot el territori. Així a l'agricultura l'atur ha caigut un 3,55% i a la construcció un 1,86%.

Pel que fa a la contractació, aquest mes s'han registrat 151.481 contractes, dels quals, 84.538 contractes són indefinits (un 55,80% del total).

Segons la Generalitat, les xifres mensuals "moderadament negatives" són plenament atribuïbles (per la seua distribució sectorial i territorial) "a la finalització progressiva de la campanya d'estiu" (que enguany va allargant-se).

No obstat això, indiquen que la salut del mercat laboral valencià continua "sent bona", amb una reducció interanual de l'atur que ja és superior al 15%. A més a més, més de la meitat dels nous contractes registrats aquest mes han sigut indefinits (55%).

En tot Espanya, el nombre d'aturats registrats en les Oficines del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) ha baixat en 27.027 aturats a l'octubre amb relació al mes anterior (–0,9%), la seua major reculada en aquest mes dins de la sèrie històrica.

També et pot interessar

stats