Ford opta a la nova convocatòria del Perte del vehicle elèctric i garanteix la continuïtat de la planta d’Almussafes

La multinacional va renunciar a les ajudes de la primera convocatòria perquè el seu pla d’electrificació estava endarrerit

Recàrrega d'un cotxe elèctric
Les ajudes a les quals opta la factoria d'Almussafes estan destinades a la producció de vehicles elèctrics / Ford

Ford Almussafes optarà a la segona convocatòria del Perte, el Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica del Vehicle Elèctric i Connectat. Això garanteix la continuïtat de la planta de la Ribera Baixa. Així ho han confirmat fonts de l’empresa a À Punt.

Sembla que aquesta vegada Ford sí que ha fet un pas en ferm i s'acull a aquestes ajudes, després que a l'agost de l'any passat renunciara als més de 106 milions d’euros que el govern espanyol li havia concedit en el primer Perte per a la producció de vehicles de bateria. En aquella ocasió, la companyia va argumentar que el projecte d’electrificació, d’acord amb els plans internacionals de la companyia, anava endarrerit i, per tant, no podia dur a terme el projecte per al qual es concedia la subvenció estatal.

Ara, la planta d’Almussafes s’acull al Perte per a la producció de vehicles elèctrics, el que dona un respir a la planta perquè confirma les intencions de la direcció de la multinacional respecte a la continuïtat de la fàbrica que té a la Comunitat Valenciana.

Concretar les repercussions

De fet, la direcció europea de la companyia es va reunir amb representants d’UGT, el sindicat majoritari de la plantilla, als quals els va avançar la seua intenció de presentar-se a aquesta nova edició del Perte.

Amb la confirmació, aquest dimecres, de l’empresa d’accedir a les ajudes, ara caldrà concretar fins a quin extrem afectaran aquestes la planta d’Almussafes, com ara les inversions, l’afecció a la plantilla o els models de vehicles per als quals s’invertiran les ajudes.

El govern ha obert aquest dimecres la finestreta que permetrà acollir-se a la segona convocatòria de les ajudes Perte per al vehicle elèctric, a les quals destinarà 1.409 milions d'euros. Aquesta nova línia de subvencions està orientada a les indústries que treballen en el vehicle elèctric i connectat i els seus components.

El ministeri resoldrà la concessió de les ajudes per un sistema de concurrència simple, és a dir, per orde d'arribada de les sol·licituds. 

També et pot interessar

stats