Ford inicia els tràmits per a retallar la plantilla de la factoria d'Almussafes

En un període màxim de set dies es formarà la comissió negociadora de l'expedient de regulació d'ocupació

Imatge d'arxiu de la planta de Ford a Almussafes / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
03 de març 2023 - 13:16 Actualitzat: 03 de març 2023 - 21:39

La direcció de Ford Almussafes ha comunicat aquest divendres als sindicats amb representació a la planta la intenció d'obrir un període de consultes per a aplicar un expedient de regulació d'ocupació (ERO). Ara la multinacional ha instat els sindicats a constituir la taula negociadora en el termini de set dies, però no ha concretat ni la xifra de treballadors que s’acomiadaran ni el calendari. 

Les caigudes de la producció, amb tres dels models que s’hi deixaran de fabricar —el Mondeo, l'Smax i el Galaxy— i la crisi que viu el sector són els arguments de la multinacional per a aplicar un expedient anunciat des de fa temps. Ford, a més, va deixar clar quan va triar Almussafes per a la nova generació de vehicles elèctrics que la selecció no implicava que no hi hauria retallades de plantilla.

És un ajust que es donava per fet, però ara cal negociar-ne les condicions. “Treballarem perquè totes les eixides siguen voluntàries, treballarem per la unitat d’acció en el comité d’empresa per a evitar que s’hi produïsquen eixides traumàtiques”, ha assegurat el portaveu d’Intersindical Valenciana a la planta, Daniel Portillo. 

Aquesta retallada de plantilla se suma a la pròrroga d’un ERTO que afecta 700 treballadors fins a la fi de juny, una inestabilitat que preocupa la plantilla. Aquest ERO se sumaria a dos anteriors els dos últims anys, que han acabat amb un miler de treballadors a la factoria d’Almussafes.

Modificació del calendari de l'ERTO

D'altra banda, la direcció de Ford i el Comité d'Empresa han acordat aquest dijous tornar a modificar el calendari de l'expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) que hi ha en vigor a la fàbrica d'Almussafes per a adaptar-lo a la inestabilitat en el subministrament de semiconductors i components derivats.

La fàbrica ha encadenat diferents ERTO des del 2020. Aquests expedients afecten potencialment, de manera total o parcial, tota la plantilla. Durant aquestes parades de producció, els treballadors perceben un 80% del seu salari i el 100% de les pagues, i preserven antiguitat i vacances.

En una reunió de la comissió mixta de seguiment de l'ERTO s'ha informat de la necessitat de modificar la parada prevista en muntatge de motor per al divendres 10 de març, que serà el dilluns 6 de març. També s'han confirmat la resta de parades previstes tant en muntatge com en mecanitzats.

En mecanitzats s'han confirmat els dies d'ERTO del cap de setmana 4 i 5 de març. L'ERTO s'aplicarà a totes les línies de mecanitzat i serà de les 22:00 h del divendres 3 de març a les 22:00 h del diumenge 5 de març.

També et pot interessar

stats