Ford Almussafes amplia l'ERTO fins al 31 de juliol i preveu dènou dies més de parada total

La decisió suposa que la planta de vehicles tancarà dotze dies seguits i la de motors suma set jornades sense activitat a les ja previstes

Ford
Un operari de Ford a Almussafes (arxiu) / À Punt NTC

La direcció de Ford Almussafes ha plantejat ampliar l'expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) que afecta actualment la planta valenciana fins al 31 de juliol, cosa que suposa més d'un mes d'extensió d'este mecanisme laboral i dènou dies de parada total de la producció en este període extra, segons han apuntat fonts sindicals este dijous.

La factoria ubicada a la Ribera Alta té en marxa des de mitjan abril un ERTO, que estarà vigent fins al 20 de juny. La suspensió de feina va començar a aplicar-se quan va posar-se punt final a la producció de la furgoneta Transit, en el marc de la transició cap a l'electrificació que vol implementar la companyia automobilística, i també per problemes de proveïment per a la fabricació de motors.

De moment esta pròrroga de l'ERTO es decideix a l'espera de concretar quin és l'excedent de plantilla en la nova era de Ford Almussafes, que obligarà a aplicar un expedient de regulació d'ocupació (ERO), el quart ajust des de 2020. La planta, que s'ha quedat ara mateix amb vora 4.800 treballadors i treballadores, ara té en marxa una única línia de producció, el model Kuga. I així seguirà fins a l'arribada a mitjan 2027 del nou vehicle multienergia anunciat per la direcció de Ford, que no serà totalment elèctric, sinó híbrid i del qual s'han compromés 300.000 unitats a l'any.

L'ERTO allargat afectarà el mateix nombre de treballadors que el vigent: 750 diaris en la planta de vehicles i dotze dies de parada total, mentre que en motors s'aplicarà a 50 treballadors diaris i onze dies sense cap activitat en esta divisió de 900 empleats, segons ha informat el sindicat STM. Estos onze dies de tancament es distribueixen en set nous més altres quatre que ja hi havia calculats per a motors, des de l'1 de juny fins al 31 de juliol. Per tant, la decisió de prorrogar l'ERTO afegeix en total dènou dies més de parada en la factoria.

Este dijous s'ha reunit la comissió negociadora de l'ERTO, després que dimarts la direcció ampliara estendre l'expedient i no iniciara encara, a pesar que estava previst, el període de consultes sobre el nou ERO que sobrevola la factoria. Segons va explicar l'empresa aquell dia, encara no estava en disposició de començar a negociar "donada la complexitat de la situació" i donarà les xifres que estima "en dates pròximes".

També et pot interessar

stats