El Consell crea un grup de xoc davant l'ERO de Ford i demana al govern el mecanisme RED

Este grup, que implicarà tres conselleries, la Ford i empreses i associacions del sector, partirà d'un diagnòstic de la situació i dels riscos laborals i preveu un pla global de recol·locacions o d'adaptació

Operari de la planta de Ford d'Almussafes
Operari de la planta de Ford d'Almussafes / À Punt NTC

El govern valencià ha creat este dimarts un grup de xoc per a adoptar mesures davant les repercussions del nou expedient de regulació d'ocupació (ERO) de Ford Almussafes en l'ús dels proveïdors, i a més exigirà al Govern l'aplicació del mecanisme RED, que implica una flexibilització de l'ocupació, que l'activa el Consell de Ministres, per a un cicle temporal determinat.

Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Carlos Mazón, que ha precisat que eixe grup de xoc implicarà les Conselleries d'Indústria, d'Hisenda i d'Ocupació, a Ford i a empreses i associacions del sector, i partirà d'un diagnòstic de la situació i dels riscos laborals.

En segon lloc, este grup impulsarà un pla global de recol·locacions o d'adaptació, ha indicat Mazón. Com a tercera mesura ha anunciat l'exigència al Govern d'Espanya que pose en marxa el mecanisme RED, uns diners amb el quals compta ja per a "compensar" la pèrdua d'ocupacions del sector de l'automoció.

"El govern el pot fer, només és necessari un Consell de Ministres que el valide", ha asseverat Mazón, qui ha llançat un advertiment: "No em valdrà que diguen que és un assumpte regional per a llevar-se d'enmig la responsabilitat, perquè és un assumpte nacional" i, per tant, ha de reaccionar".

El president s'ha mostrat convençut que després del període transitori de la factoria valenciana, que en 2027 començarà a fabricar un nou model, "acabaran eixint bé les coses", però ha alertat: "Pel camí no podem tindre un constipat, perquè si Ford es constipa el parc de proveïdors tenen una pulmonia".

També et pot interessar

stats