Els expropiats de Parc Sagunt II protesten amb una falla contra l’“espoliació”

AVA-Asaja i La Unió sol·liciten al Consell i al govern que hi retiren les demandes interposades i que accepten pagar el preu just marcat pel jurat provincial

Terrenys on s'instal·larà la gigafactoria de Volkswagen a Sagunt
Terrenys on s'instal·larà la gigafactoria de Volkswagen a Sagunt / GVA

Els expropiats dels terrenys de Parc Sagunt II ―una superfície d'1,3 milions de metres quadrats on es construirà la planta de bateries elèctriques de Volkswagen―, es concentren aquest dijous de matí en protesta per l’“espoliació” i el “maltractament” de les administracions. Segons els denunciants, l’administració rebutja el preu just marcat pel jurat provincial d'expropiació i porten el procés als tribunals per a “pagar menys i més tard”.

La protesta comença a partir de les 9:00 hores a la plaça de Sant Joan de la Ribera, davant de l'Ajuntament de Puçol. Amb el suport de l'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-Asaja) i de La Unió Llauradora i Ramadera, desenes d'afectats expressen el seu malestar sota el lema “Sí a Volkswagen, però no a costa de la butxaca dels agricultors”. Posteriorment, cremaran una falla amb un ninot fet de cartó i fusta, vestit amb roba d'agricultor i acompanyat per diversos cartells reivindicatius.

Les organitzacions agràries valencianes sol·liciten a la Generalitat i al govern espanyol que retiren les demandes interposades per la via contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia i accepten pagar el preu just marcat pel jurat provincial d'expropiació als propietaris.

La manifestació té lloc precisament, un dia abans de Missió València, l'acte de col·locació de la primera pedra de la gigafactoria de Volkswagen, en què estaran presents el rei Felip VI, el president del govern Pedro Sánchez i el cap del Consell, Ximo Puig.

També et pot interessar

stats