Europa atorga fins a 2.000 euros al mes per hectàrea als llauradors a temps parcial de cultius ecològics

Les ajudes de la nova PAC, que entra en vigor enguany, es podran sol·licitar des de l’1 de març i arribaran fins a 50.000 agricultors i ramaders

Els llauradors podran demanar les ajudes de la Unió Europea a partir de l'1 de març
Els llauradors podran demanar les ajudes de la Unió Europea a partir de l'1 de març / À Punt NTC

Els llauradors valencians poden començar a demanar d'ací a uns dies, a partir de l’1 de març, les primeres ajudes de la nova política agrària comuna, la PAC. La nova estratègia agrària entra en vigor enguany i estarà vigent fins al 2027.

El primer paquet d’ajudes, de 130 milions, pot arribar a beneficiar fins a 50.000 agricultors i ramaders. Per primera vegada, els productors a temps parcial podran sol·licitar les ajudes. Ara bé, per a accedir-hi el llaurador, per iniciativa pròpia, ha de demanar la subvenció.

Pel que fa a una de les principals novetats, la dels agricultors a temps parcial, si tenen cultius ecològics poden tindre una ajuda de fins a 2.000 euros més per hectàrea.

Per a incentivar el relleu generacional, les ajudes als joves agricultors poden arribar a augmentar un 50%. Pel que fa a les llauradores, les subvencions augmenten un 15%.

La PAC que ha entrat en vigor enguany reserva per a Espanya 4.800 milions d’euros anuals per a ajudes directes als productors. Durant el 2022, es van abonar vora 69 milions d’euros de la PAC anterior als agricultors de la Comunitat Valenciana, dels 4.037 milions que va rebre l’agricultura espanyola. 

També et pot interessar

stats