L’agricultura ecològica guanya terreny i ja supera el 20% de la superfície cultivada valenciana

Les 150.000 hectàrees de superfície certificada d’aquest tipus de cultius ens situen com a referent a Europa

Les xifres de l'agricultura ecològica a la Comunitat Valenciana
Les xifres de l'agricultura ecològica a la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

La Comunitat Valenciana dedica el 20,5% del terreny de cultiu a l’agricultura ecològica, que ja està present en 482 municipis valencians, un 86% del total. Són xifres que ha anunciat aquest dimarts la consellera d’Agricultura i Transició Ecològica, Isaura Navarro, durant la visita a la fira Biofach a Núremberg (Alemanya) l’esdeveniment comercial més important del món en producció ecològica.

Allí, la consellera s’ha entrevistat amb empresaris valencians del sector i ha destacat que la Comunitat Valenciana és un referent en agricultura ecològica a tot Europa, perquè el nostre 20,5% de terreny dedicat a aquests cultius està 10,5 punts per damunt de la mitjana espanyola (10%) i 12 punts per damunt de la mitjana europea (8%). En superfície total, la Comunitat Valenciana disposa de més de 150.000 hectàrees de superfície certificada de producció ecològica, xifra que suposa un augment del 134,5% des del 2011.

Aquest creixement comporta que des del 2015 la facturació del sector s’haja incrementat en un 389%, arribant a 736,2 milions d’euros. Un salt que, segons la Conselleria, és gràcies als plans valencians de producció ecològica posats en marxa pel govern del Botànic. 

Segons les dades que facilita Navarro, el sector ha crescut molt al territori valencià, ja que ha triplicat el nombre d’operadors en l’última dècada, i se situa en 4.636 el 2021. Entre altres fites, ha indicat, recentment la Comunitat Valenciana ha quedat finalista en els premis a millor regió ecològica europea.

A més, Navarro ha afegit que la indústria es troba en transformació constant, que el teixit empresarial valencià està demostrant com és capaç “d'adaptar-se, ser innovador i oferir el producte ecològic que ja és una realitat reclamada pel consumidor”.

Igualment, la consellera ha afirmat que la fira Biofach és un aparador per a la millor agroalimentació ecològica que té la Comunitat Valenciana, i per a portar a Europa la qualitat i varietat dels productes valencians.

Enguany hi ha 23 empreses d’agricultura ecològica de la Comunitat Valenciana que participen en Biofach, 18 de les quals estan dins de l’estand del departament que dirigeix Navarro. Per tant, la fira representa una bona oportunitat per a les empreses valencianes de fer networking, intercanvi comercial i millorar el posicionament en l'àmbit i internacional.

També et pot interessar

stats