Els espanyols conserven 1.589 milions de pessetes encara en els calaixos

El pròxim 30 de juny de 2021 expira el termini per a bescanviar els bitllets i monedes de l’antiga unitat monetària.

Monedes de diferents quantitats de pessetes
Monedes de diferents quantitats de pessetes

Els espanyols canviaren el mes de gener passat bitllets i monedes de pessetes per un import d’un milió d’euros, i això vol dir que encara conserven sense canviar 1.589 milions de pessetes, tot i que falten quatre mesos perquè s’extingisca el període de bescanvi, segons dades provisionals publicades hui pel Banc d’Espanya.

Encara que estava previst que el termini de bescanvi de pessetes per euros finalitzara el passat 31 de desembre, més de 18 anys després que la pesseta va ser substituïda per l’euro com a moneda de curs legal a Espanya, el govern va decidir a mitjan novembre ampliar-lo fins al pròxim 30 de juny de 2021.

De la quantitat de pessetes sense canviar, 803 milions correspondrien a bitllets, un menys que al desembre, mentre que en monedes no retornades hi ha 786 milions, igual que a final de l’any passat. Entre les dades comunicades, l’import dels bitllets en circulació (distribuïts, menys retirats) ha descendit en 1.824 milions, un 18,28%, en passar de 9.979 milions de desembre a 8.155 el mes passat. Quant a les diferents denominacions de bitllets i monedes, quasi no hi ha hagut variacions significatives en l’evolució de l’import en circulació.

També et pot interessar

stats