Escrivá avança que l'afiliació creixerà en 150.000 treballadors al juliol i superarà nivells precrisis

El ministre descarta que la cinquena onada de la pandèmia estiga impactant en les dades d'ocupació i afirma que s'estan mantenint els nivells d'activitat

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá
El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá / Marta Fernández (Europa Press)

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha avançat aquest dilluns que l'afiliació mitjana en termes desestacionalitzats creixerà en 150.000 treballadors durant el mes de juliol respecte del mes anterior, la qual cosa suposa superar els nivells d'ocupació precrisi.

En una roda de premsa per a presentar les dades d'afiliació corresponents al mes de juliol que elabora el Ministeri a partir de l'avanç quinzenal, Escrivá ha destacat que el mes de juliol està sent "extraordinàriament dinàmic" en termes d'ocupació.

El ministre ha descartat durant la seua intervenció que la cinquena onada de la pandèmia estiga impactant en les dades d'ocupació durant aquest mes i ha assenyalat que en aquesta ocasió, al contrari que en onades anteriors, s'estan mantenint els nivells d'activitat.

Pel que fa al volum de treballadors afectats per expedients de regulació temporal d'ocupació, Escrivá ha avançat que encara queden 360.000 persones sota aquesta figura laboral, encara que ha destacat que en tan sols els primers quinze dies del mes de juliol han eixit d'aquesta situació un total de 87.000. "S'ha intensificat l'eixida de treballadors en ERTO en les últimes dues setmanes", ha emfatitzat.

També et pot interessar

stats