Les eixides al bany durant la jornada laboral no es poden descomptar del temps de treball

El Suprem sentència que estan incloses en el temps de treball perquè, de vegades, són incontrolables i obligar l’assalariat a registrar-les atempta contra la dignitat

Una oficina, en arxiu / À Punt NTC

Les estades al bany mentre treballes no han de descomptar-se de la jornada laboral de l’assalariat. Així ho dicta una sentència del Tribunal Suprem, de la qual es fa ressò ElDiario.es, arran d’una demanda presentada pel sindicat CCOO contra una empresa que oferia el servei de contact center i que obligava els treballadors de la seu de Màlaga a fitxar les eixides al bany.

Els assalariats malaguenys havien de registrar, en un apartat específic, quan s’alçaven de la cadira per a anar al bany durant la jornada laboral. En el cas de treballadors d’altres seus, que no comptaven amb aquest apartat específic, havien de registrar les absències amb altres conceptes que evidenciaven l'absència del lloc de treball, com ara la pausa del dinar.

La sentència, a la qual ha tingut accés ElDiario.es, recorda que totes les persones tenen “unes necessitats fisiològiques bàsiques” que no sempre són controlables. A més, contempla que el fet d’obligar el treballador a registrar aquestes pauses atempta contra la dignitat i suposa una discriminació per als assalariats més majors.

Però la d’anar al bany no és l'única pausa que queda inclosa en la jornada laboral. CCOO i altres sindicats més també van presentar una demanda contra la mateixa empresa perquè descomptava de la jornada el temps en què el personal que estava teletreballant es veia obligat a parar perquè es tallava la llum o internet.

En aquella ocasió, la justícia també va dictar que aquests incidents no havien de descomptar-se de la jornada laboral. Entre altres arguments, el jutge exposava que el funcionament incorrecte de la ferramenta de treball ha d’assumir-la l’empresa i no repercutir-la sobre el treballador. 

També et pot interessar

stats