La DO Cava recorrerà contra la sentència que avala el nom Cava de Requena

AVA-Asaja critica una intenció dels cellers catalans que atribueix a raons econòmiques o comercials

Copes amb cava de la Denominació d'Origen Cava de Requena
Copes amb cava de la Denominació d'Origen Cava de Requena / Instagram @dominiodelavega

El ple del Consell regulador de la Denominació d'Origen Cava ha acordat impugnar la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Madrid que avala l'ús del terme Cava de Requena per a identificar l'espumós etiquetatge en els cellers d'aquest municipi, segons ha anunciat aquest dijous AVA-Asaja. Una decisió que ha comptat amb el vot en contra del vocal dels viticultors valencians i extremenys, Fernando Medina, i amb dues abstencions del sector productor.

L'Associació Valenciana d'Agricultors ha criticat durament la decisió dels representants de la DO Cava perquè considera que les raons adduïdes pels cellers catalans per a no aprovar la marca “no s’entenen”. Concretament, els cellers contraris a la denominació Cava de Requena defenen que aquesta pot dur a confusió amb la DO Utiel-Requena, que s’aplica a vins, però des de l'organització agrària diuen que no és cert, com ja va deixar clar el TSJM en la seua sentència al desembre. “El nom Cava de Requena no entranya ni el més mínim indici de confusió al consumidor respecte a la DO Utiel-Requena, de fet sempre hi ha hagut una coexistència pacífica entre totes dues denominacions”, asseguren en un comunicat. Així mateix, afirmen que encara que l’argument de la confusió fora cert, no afectaria els caves catalans, i apunten a la possibilitat que puga haver-hi “una altra raó d'índole econòmica o comercial” per a estar en contra de la DO Cava de Requena.

Per a l'organització agrària, defensar el nom Cava de Requena “és barallar per la nostra identitat i per la nostra economia”, perquè els consumidors nacionals i europeus aprecien cada vegada més les bondats del cava valencià i, si poden trobar-ho clarament en l'etiqueta, contribuirà a augmentar el consum. “Tothom ens coneix com a cava de Requena i és la definició que secundem per unanimitat el sector vitivinícola i les administracions locals i autonòmiques”, explica el president, Cristóbal Aguado.

Per això, han demanat al ple de la DO Cava que no tramite el recurs i concedisca a Requena la llibertat de decisió a l'hora de triar la seua pròpia denominació, de la mateixa manera que han tingut les altres àrees incloses en aquesta figura de qualitat.

La DO Cava es divideix en quatre zones: Comtats de Barcelona, Vall de l'Ebre, Viñas de Almendralejo (Badajoz), i la jurídicament acceptada Cava de Requena, encara que en el web de la DO Cava assenyale Zona de Llevant, indiquen des d’Ava-Asaja. 

També et pot interessar

stats