Dijous Sant, amb les atraccions turístiques valencianes de gom a gom

Algunes destinacions com Benidorm o València estan al 90% d'ocupació i les reserves als restaurants s'han disparat més d'un 150%

La platja de la Malva-rosa (València), de gom a gom aquest Dijous Sant
La platja de la Malva-rosa (València), de gom a gom aquest Dijous Sant / Kai Försterling (Efe)

La Comunitat Valenciana dona el tret d'eixida al pont festiu de la Setmana Santa aquest dijous amb un formiguer de visitants que omplin les principals destinacions del territori. Després de dos anys de paràlisi per la pandèmia, el turisme revifa i deixa una ocupació mitjana per damunt del 80% en els establiments hotelers, xifres que no es veien des del 2019. 

Les imatges de cues per a entrar a les atraccions més populars, com el Bioparc de València, han tornat marcar la tònica en un Dijous Sant en què la normalitat és quasi plena, llevat de les mascaretes que encara cal portar en espais tancats. La Comunitat Valenciana vol aprofitar la favorable situació epidemiològica per a exhibir muscle turístic i convertir-se en un reclam per als viatgers, nacionals i internacionals. 

Diversos turistes davant les Torres de Serrans, a València, aquest Dijous Sant
Diversos turistes davant les Torres de Serrans, a València, aquest Dijous Sant / À Punt NTC
Cues al Bioparc de València, aquest Dijous Sant
Cues al Bioparc de València, aquest Dijous Sant / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha valorat les bones perspectives turístiques del que ha qualificat de "Setmana Santa de la recuperació". Un període festiu que el territori valencià encara, ha dit, com una "oportunitat de la recuperació emocional i, al mateix temps, amb unes ganes molt grans de contribuir a la recuperació econòmica".

Les destinacions de costa tornen a estar plenes de gom a gom amb nivells pareguts als d'abans del coronavirus. L'estampa dels hotels funcionant a ple rendiment es converteix en realitat novament, així com el tràfec en els apartaments turístics, on l'anada i tornada de clients d'estades curtes és habitual. Entre les destinacions favorites figura Benidorm, amb una previsió d'ocupació del 90%, i la ciutat de València, que registra una ocupació mitjana del 87,25%.

Als carrers de les principals ciutats bull l'activitat i els restaurants estan plens. Les reserves en línia s'han incrementat un 156% respecte de l'any passat. En algunes destinacions, per exemple a Altea (Marina Baixa), l'augment és meteòric, del 600%. 

També et pot interessar

stats