Correus, de vaga en plena jornada de Ciber Monday i d’enviaments del Black Friday

Els sindicats minoritaris de l’empresa pública convoquen la protesta per a reivindicar salaris vinculats a l’IPC i una jornada laboral de 35 hores setmanals

Una cartera durant una jornada de repartiment de correspondència
Una cartera durant una jornada de repartiment de correspondència / À Punt NTC

Si esperen rebre algun paquet a través de Correus, sàpien que pot arribar amb retard. La raó? La vaga del personal de l'empresa pública, convocada aquest dilluns com a mesura de protesta per a reivindicar millores laborals per al personal. La vaga coincideix amb el Ciber Monday i amb les compres fetes durant el Black Friday que estan ja en distribució.

La vaga està convocada pels sindicats minoritaris d’aquesta empresa, la Intersindical Valenciana, la CGT i la CNT, que representen el 12% del personal contractat en l'empresa postal.

Les organitzacions sindicals adverteix que, si la companyia no cedeix davant les reivindicacions, hi haurà després d'aquesta jornada més mobilitzacions encaminades a millorar les condicions laborals de la plantilla.

En concret, demanen la inclusió en el nou conveni col·lectiu de la clàusula de revisió salarial per a vincular els salaris a l'IPC, sobretot perquè en períodes com enguany, en què està en nivells elevats, asseguren tindre un gran desfasament entre les seues nòmines i el nivell de vida.  

El personal de vaga també reclama la instauració d’una jornada laboral de 35 hores setmanals, la cobertura real de totes les places estructurals i la recuperació de tots els llocs de treball que s’han perdut en els últims vint anys i l’empresa no ha cobert.

La vaga convocada per alguns sindicats de Correus coincideix amb el període de repartiment de moltes compres en línia fetes durant la setmana del Black Friday i, a més, en la jornada en què se celebra el Ciber Monday, un altre reclam comercial en què els establiments, sobretot en línia, llancen ofertes massives, especialment en sectors com ara electrònica o telefonia. 

També et pot interessar

stats