La Conselleria d’Hisenda es compromet a oferir formació digital i financera a les persones majors

El metge jubilat que va iniciar aquesta campanya, Carlos San Juan, ha advertit que les reivindicacions pararan quan hi haja resultats al carrer

Carlos Sant Joan en la reunió amb el Conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler i el director de l'Institut Valencià de Finances, Manuel Illueca
Carlos San Juan, en la reunió amb el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i el director de l'Institut Valencià de Finances, Manuel Illueca / GVA

La Conselleria d’Hisenda es compromet a oferir formació digital i financera a les persones majors. És el compromís que ha eixit de la reunió entre Carlos San Juan, el metge jubilat que ha iniciat la campanya en favor d'un tracte més just de les entitats bancàries amb les persones majors, amb el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i el director de l'Institut Valencià de Finances, Manuel Illueca.

San Juan s’ha mostrat molt satisfet amb els temes tractats en la reunió i en la reciprocitat de les propostes acordades, entre altres el compromís de la Generalitat d’implementar cursos de formació digital i financera, necessaris al llarg de tot el territori, amb una duració continuada, per a acostar les noves tecnologies a tota la societat.

“Volem arribar a la gent major, però som conscients que no podrem acostar-nos a tot el món. Per això també demanarem col·laboració a la banca privada perquè qualsevol persona tinga accés a serveis financers”, ha explicat el conseller Vicent Soler.

L'impulsor del "Soc major, no idiota" ha asseverat que “ha d’haver-hi des del primer moment una simultaneïtat entre la formació digital i l’atenció a les persones en risc d’exclusió social, que arribaran tard a aquesta formació”. Segons el metge jubilat, moltes d’aquestes persones bé no tenen els mitjans al seu abast, bé viuen soles, entre altres raons. “Si no es produeix aquest paral·lelisme, serà com donar a la banca la impressió que som els seus treballadors, però sense cobrar i pagant-li comissions”, ha advertit.

El metge que va llançar aquest moviment reivindicatiu ha assegurat que la reunió ha sigut “un avanç” on ha trobat “empatia”. Així i tot, ha advertit: “Només aturarem la campanya en el moment que vegem resultats al carrer". L'objectiu és "que ningú no se’n vaja a casa plorant amb la llibreta, perquè no ha pogut traure els estalvis en un servei públic”, ha afirmat.

També et pot interessar

stats