El Consell preveu donar llum verda al projecte de la planta de bateries al desembre

El projecte territorial estratègic es publicarà aquest dijous al 'DOGV' i se sotmetrà a consulta pública als municipis implicats

Compte arrere decisió Volkswagen
Terrenys del parc industrial de Sagunt on s'instal·larà la gigafactoria de bateries / Agències

El govern valencià engega ja tota la maquinària perquè les obres de la gigafactoria del Grup Volkswagen que s’ubicarà en Parc Sagunt II puguen començar en 2023. "La voluntat és poder avançar com més de pressa millor després de tot el temps perdut en la indefinició del Perte. No perdem ni un dia", ha assegurat aquest dimecres el president de la Generalitat, Ximo Puig, després de conéixer que la multinacional alemanya accepta els 397,3 milions d'euros preassignats en el projecte estratègic per a la recuperació i transformació econòmica del vehicle elèctric i connectat (Perte VEC).

Aquest mateix dijous, tal com ha avançat Puig, es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV) el projecte territorial estratègic (PTE) per a la futura gigafactoria. Es tracta de l'instrument urbanístic de la legislació valenciana per a facilitar la implantació d'empreses amb un elevat component tecnològic, que permetrà accelerar l'arribada de la multinacional i el desenvolupament de la planta en els pròxims anys, amb l'objectiu que es complisquen els terminis acordats prèviament.

Les obres de la planta arrancaran durant el primer trimestre de 2023 i Volkswagen preveu que la planta comence a funcionar en 2026, com va explicar durant la presentació del projecte, en juliol de 2022.

Segons el Consell, tan prompte com es publique en el DOGV, la direcció General de Política Territorial i Paisatge sotmetrà el projecte territorial estratègic a consulta pública durant un període de vint dies en què es donarà audiència als municipis implicats en la planta. 

Finalitzat el període de consulta, i recaptades les aportacions informes dels municipis, la Conselleria que lidera Rebeca Torró emetrà informe d’adequació de compatibilitat amb els criteris i principis de l’estratègia territorial de la Comunitat Valenciana (ETCV). Aquest pas té un màxim de quinze dies per a complir-se.  

Aquest departament té quinze dies més per elevar la proposta del projecte territorial estratègic al govern valencià, que s’espera que l’aprove al desembre. Un document que es publicaria amb caràcter d’urgència en un termini màxim de cinc dies al DOGV

La declaració de projecte territorial estratègic té una vigència temporal de tres anys, cessant els efectes de manera automàtica, sense necessitat de declaració expressa de caducitat. La declaració del PTE, tal com detalla la Generalitat, comporta una sèrie d’avantatges com la venda directa de sol públic, les exempcions de llicències i de càrregues urbanístiques, així com avantatges fiscals. 

També et pot interessar

stats