El Consell inicia els tràmits per eliminar la taxa turística

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme ha avançat que abans del 31 de desembre “serà papers mullats”

Nuria Montes, consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme amb l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez
Nuria Montes, consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme amb l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez / GVA

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha afirmat aquest divendres que “ja s’han iniciat els procediments per la derogació” de la taxa turística a la Comunitat Valenciana. A més, ha avançat que “abans del 31 de desembre serà paper mullat” en declaracions a mitjans. La taxa turística va ser una de les mesures més polèmiques de l'anterior Consell i, a més, va enfrontar als socis de govern. Finalment, va ser aprovada, però l'aplicació va deixar-se en mans dels ajuntaments.

Montes ha explicat que la Conselleria comunicarà “de manera immediata” a tota la turoperació, portals, mediadors i agents del sector que la taxa turística “no es posarà en marxa”.

Així, la consellera ha assegurat que el departament començarà al setembre a treballar les línies d’actuació del 2024, que tindran com a eixos el canvi climàtic i la millora del confort climàtic en les ciutats, la vivenda vacacional, el transport i el capital humà del sector.

Preguntada per si s'està estudiant posar en marxa ajudes per al condicionament climàtic dels establiments, Montes ha assenyalat que es treballarà "en aquestes línies" i ha destacat que molts ajuntaments estan treballant en plans de sostenibilitat finançats amb fons europeus, que inclouen mesures, com l'augment de l'arbratge i la reducció del trànsit, que milloren el confort dels destins.

Montes s’ha mostrat optimista respecte a la campanya d'estiu quan afirma que “segurament” hi haurà quasi un ple tècnic en “gran part” de la Comunitat Valenciana durant el pont d’agost, amb una ocupació que superarà el 90%. També ha destacat que els aeroports de València i Alacant-Elx "segueixen mes a mes batent rècords de passatgers" i "més del 90% del seu trànsit és internacional". Ha detallat que els viatgers britànics i els portuguesos estan en alça, així com el pes de mercats "fidels" com el belga, els països nòrdics, alemanys i italians.

També et pot interessar

stats