La patronal hotelera de Benidorm, en contra de la taxa turística

El seu president, Antoni Mayor, assegura que el destí València perdria competitivitat davant altres ciutats espanyoles.

La patronal hotelera de Benidorm, en contra de la taxa turística
La patronal hotelera de Benidorm, en contra de la taxa turística

Sobrevola de nou la taxa turística després que Antonio Estañ, secretari general de Podem, proposara la instauració d'una taxa turística a la Comunitat Valenciana. Per a l'associació empresarial hotelera de Benidorm (Hosbec) "seria un mal negoci". Amb aquestes paraules ha qualificat el seu president, Antoni Mayor, aquesta possibilitat. 

"Seria un mal negoci sobretot per a València, ara que està recuperant el seu posicionament turístic i situant-se al nivel de Sant Sebastià, Màlaga i Sevilla", insisteix el president de la patronal. I afig que, si aquestes ciutats turístiques principals no tenen taxa turística "posar-la nosaltres per ser més valents ens llevaria competitivitat". 

Es preveu un èxit de d'ocupació al desembre

A les portes del pont de la Constitució, el sector hoteler valencià, veu amb optimisme les previsions d'ocupació. En l'últim pont, el de l'1 de novembre se superaren les expectatives a Benidorm i superaren el 88% de les places ofertades. I ara esperen repetir. 

En À Punt NTC Matí, hem entrevistat el president de l'Associació Empresarial Hotelera de Benidorm (Hosbec) que representa 280 establiments i 90.000 places hoteleres. Segons Antoni Mayor, "Benidorm és referent de turisme d'hivern juntament amb les Canàries i les Balerars", i que és "destí preferit per la gent major que busca sol i platja", per tant, esperen repetir bons resultats. 

Pel que fa a l'estiu de 2019, les previsions apunten una lleugera desacceleració respecte de l'any passat però el president de la patronal ha assegurat que no estan preocupats perquè "el turista britànic és el que més prompte compra i a hores d'ara s'estan repetint les dades del mateix període del 2017".

Mayor assegura que no hi ha intranquil·litat en el sector a pesar que Puig ha anunciat aquesta setmana que el Brexit ja està afectant el turisme, que ha baixat un 1,4% però que s'ha vist compensat pel gasto per turista. 

Preocupa més el mercat alemany que el britànic

Segons Mayor, a Benidorm l'estiu passat es va produir una baixada en l'ocupació hotelera però no pel Brexit sino perquè "va fer fallida una operadora que portava cada any 800.000 turistes a Alacant, per tant, la caiguda no va ser per falta de demanda sinó de transport". 

La preocupació se centra en el descens del mercat alemany del 25% o 30% a les Balears i les Canàries i, segons Mayor, s'està treballant amb les diferents administracions públiques per a fer més propostes l'estiu que ve i ampliar la demanda russa, italiana i alemanya. 

En contra de la gratuïtat de l'AP-7 a la part sud de la Comunitat Valenciana

Davant la intenció del ministeri de Foment de fer gratuïta l'AP-7 quan acabe la concessió, la patronal del sector hoteler de Benidorm té les seues reserves. "Estem d'acord que siga debades de València a Tarragona però no de València a Alacant perquè les vies ací ja estan congestionades i això suposaria que el turista tardaria a arribar des de l'aeroport de l'Altet fins a Benidorm vora dos hores, cosa que ens faria menys atractius".

Regulació d'apartaments turístics

Respecte a les mesures preses per l'administració per a regular els apartaments turístics, el president de la patronal s'ha mostrat satisfet encara que, segons comenta, "hi ha certes disfuncions que s'han de corregir". Per a Antoni Mayor, no es tracta de prohibir llogar sinó que el sector dels apartaments turístics estiga regulat i que tinga les mateixes obligacions que el sector hoteler".

Posar en valor el turisme rural 

Hosbec aposta per fer un esforç per a posar en valor el turisme d'interior que és complementari del de sol i costa. "A vegades no sabem vendre el valor afegit cultural que té la Comunitat Valenciana", assumeix. Però veu amb optimisme que el turisme del nord s'haja unit a Hosbec pels serveis que presta l'associació.  

També et pot interessar

stats