Les concessionàries i el Consell col·laboraran per a la transició a la gestió pública de les ITV

Climent assegura que les empreses s'han mostrat disposades a col·laborar en una comissió de treball per a dur a terme el procés de reversió

El conseller d'Economia, Rafa Climent, aquest dimecres
El conseller d'Economia, Rafa Climent, aquest dimecres / À Punt NTC

La Generalitat i les empreses concessionàries de les ITV col·laboraran en una comissió de treball per a fer la transició a la gestió pública del servei d'inspecció tècnica de vehicles. És el que ha destacat el conseller d'Economia Sostenible, Rafael Climent, després de reunir-se amb els representants de l'Associació d'Entitats Concessionàries d'ITV (Aecova).

Aecova va qualificar dimarts de deliri el decret del Consell pel qual es crea una empresa pública que gestionarà aquest servei i anunciaren una guerra judicial contra la Generalitat.

No obstant això, aquest dimecres, segons ha assegurat Climent, s'han mostrat disposades a col·laborar en el procés de reversió. El 16 de maig es convocarà els sindicats per a començar a treballar en la subrogació dels treballadors.

Sobre l'increment de les plantilles els últims anys, Climent ha assegurat que la conselleria porta el control dels contractes. "En els darrers tres anys a qualsevol contractació havia de donar el vistiplau la conselleria i sabem quants treballadors hi havia abans i quants permisos hem donat per a poder contractar en el període del 2019 al 2002 i, per tant, tot això ho tenim controlat"

Les empreses reclamen més de 130 milions d'euros per la rebaixa de tarifes que va aplicar la Generalitat i asseguren que no s'ha valorat adequadament el cost actual dels més de 1.100 treballadors del sector. Només en nòmines, calculen un sobrecost de 16,5 milions d'euros.

La ITV es va privatitzar el 1997 quan Eduardo Zaplana, que està imputat per aquest cas, era el president de la Generalitat.

També et pot interessar

stats