La gestió pública de la ITV a partir de 2023 multiplicarà per cinc els ingressos del Consell

Climent presenta un estudi que preveu un servei més pròxim amb l'ampliació de la xarxa i amb tarifes més econòmiques.

Actualment hi ha 27 ITV fixes i 13 mòbils a la Comunitat Valenciana

El 31 de desembre de 2022 acaba de manera oficial la concessió del servei de la ITV de la Comunitat Valenciana i la Generalitat la vol gestionar de manera directa a través d'una empresa pública de nova creació. El conseller d'Economia, Rafael Climent, ha presentat els resultats d'un estudi encarregat a la consultora Nuve Consulting sobre la reversió de la inspecció tècnica de vehicles que ha de “marcar el full de ruta” els pròxims anys. Segons ha destacat, l'actual sistema és “poc rendible” i amb la gestió directa a partir de 2023 el Consell ingressaria 39,3 milions d’euros a l'any, mentre que si prorroga el servei, els ingressos serien de 7,6 milions d'euros, cinc vegades menys.

El conseller ha recordat que la creació d'una empresa pública que gestione la ITV és una de les promeses que se signaren en el Pacte del Botànic. L'objectiu del Consell, ha afegit, és aconseguir un servei “més proper, més econòmic per a la ciutadania, més eficient i tenint en compte els treballadors”.

El procés de reversió es durà a terme en tres fases fins al 2026. Climent ha explicat que la idea és crear una empresa pública, que estarà liderada per l'Ivace, a la qual se subrogarà tot el personal, uns 1.200 treballadors, el conveni col·lectiu de la qual caldrà negociar amb els sindicats.

El primer pas és consignar via esmena en els pressupostos una partida de 60.000 euros per a la nova societat. També hi haurà una partida de 735.000 euros per a la construcció de la ITV de Torrent “que serà la instal·lació pilot que ens ajudarà de cara a la futura gestió de totes les estacions”, ha avançat Climent.

La ITV, a menys de 30 minuts de casa i més barata

Climent ha destacat que pretenen que tota la ciutadania puga tindre una ITV a menys de 30 minuts de la seua casa i per a això l'estudi preveu ampliar la xarxa d'estacions amb noves instal·lacions a Torrent, Xiva, Guadassuar, Guardamar, Sant Joan d'Alacant, Calp, Novelda, la Vall d'Uixó, Alcalà de Xivert i Benlloc. Actualment hi ha 27 ITV fixes i 13 mòbils. A més, ha avançat que s'estudiarà una revisió de les tarifes als usuaris a la baixa, tal com recomana el document, de més de 5.500 pàgines.

També et pot interessar

stats