La Comunitat Valenciana, la regió amb més treballadors afectats per un ERO a l'abril

Augmenten els treballadors afectats en el sector de la construcció, on els acomiadaments col·lectius es van incrementar un 94% en tot el país

Els sindicats denuncien les diferències salarials i laborals entre homes i dones en el 8M
A la Comunitat Valenciana, 5.757 persones van ser afectades per un ERO a l'abril / À Punt NTC

La Comunitat Valenciana va ser l'autonomia que més treballadors afectats per un expedient de regulació d'ocupació (ERO) va tindre en xifres absolutes a l'abril, amb 5.757 persones, la majoria per suspensió de contracte (5.631 empleats). La segueixen Galícia (amb 2.530 afectats); Andalusia (amb 1.165) i el País Basc (amb 1.031), segons dades provisionals del Ministeri de Treball i Economia Social.

En el conjunt d'Espanya, el nombre de treballadors afectats per acomiadament col·lectiu va caure un 23,3% a l'abril, en comparació amb el mateix mes de l'any anterior, fins a un total de 2.675 treballadors afectats.

Per la seua part, els treballadors afectats per suspensió de contracte van disminuir un 4,7%, fins a 10.991 empleats, mentre que els afectats per procediments de reducció de jornada van pujar un 48,7%, fins a un total de 809 afectats.

En total, sumant els tres tipus de procediments, els treballadors afectats per un ERO autoritzat per les autoritats laborals o comunicats a les mateixes autoritats van disminuir un 7% a l'abril, fins a un total de 14.475 afectats.

De tots els afectats, el 3,2% (464 treballadors) es van veure afectats per procediments originats per causa de força major. Són un 92,5% menys respecte a l'abril del 2023. El 96,8% (14.011 empleats) estava afectat per procediments de regulació derivats de causes econòmiques, tècniques, organitzatives i de producció. En este cas han augmentat un 49,1% en un any.

El Ministeri recorda que, quan un procediment afecta diversos centres de treball situats en províncies diferents, es computa en l'estadística un procediment per cada província. A més, si una empresa comunica treballadors afectats en diferents mesos, es computa un procediment per cada mes.

Augmenten els acomiadaments en la construcció

Per sectors, el total de treballadors afectats va retrocedir un 79,4% en l'agrari, un 8,5% en els serveis i un 7,5% en la indústria, mentre que va avançar un 74,8% en la construcció, on els acomiadaments col·lectius es van incrementar un 94%.

Els treballadors afectats per una suspensió de contracte van baixar en l'agricultura (-81,5%), en serveis (-11,5%) i en indústria (-3,1%) i van pujar un 37,3% en la construcció, fins a un total de 92 afectats. No obstant això, el major nombre d'afectats per procediments de suspensió de contracte va ser el de la indústria, amb 9.348 treballadors.

En relació amb la reducció de jornada, es van mantindre igual en el sector agrari, amb només un afectat; van augmentar a 605 en indústria (un 96,4%) i a deu persones en la construcció (un 25% més), mentre que van caure un 15,4% en serveis, a 193 afectats.

També et pot interessar

stats