La Comunitat Valenciana espera assolir enguany els trenta milions de turistes

Puig "no veu oportuna la taxa turística" i defensa la política "d'incentius" al turisme com l'Imserso i experiències com el bo viatge

Puig amb les reines de les festes de la Magdalena de Castelló a Fitur, Madrid
Puig amb les reines de les festes de la Magdalena de Castelló en Fitur, Madrid / GVA

La Comunitat Valenciana espera assolir aquest any 2023 la xifra de trenta milions de turistes, un registre "històric", i al mateix temps superar la barrera de 10.000 milions que representa la despesa que realitza el turisme internacional.

Per això, acudeix a Fitur amb "força, esperança i la il·lusió" per a arribar al "gran objectiu" que el 2023 siga un any històric i superar les xifres del 2019, l'any anterior a la pandèmia, segons ha manifestat el president de la Generalitat, Ximo Puig.

El cap del Consell ha remarcat que es tracta d'un "propòsit compartit" i que el turisme és una activitat econòmica, social i cultural "fonamental per a la vida i la Comunitat Valenciana", que representa més del 15% de l'ocupació.

En aquesta línia, ha assenyalat que cada dia es treballa per "innovar i millorar" perquè el turisme "siga capitalitzat en tot el territori", una circumstància que permet posar en relleu "la potencialitat i l'enorme innovació i digitalització que té el turisme a la Comunitat Valenciana". Puig ha reivindicat que tot això es duu a terme, a més, des de "l'aliança del sector públic i el privat".

D'altra banda, ha destacat la marca Elx, que enguany ha estrenat estand propi a l'espai de la Comunitat Valenciana en Fitur i ha reivindicat que la presència de la Dama d'Elx a la ciutat és "una qüestió irrenunciable".

Taxa turística: "No la veiem oportuna"

Preguntat per la implantació de la taxa turística, ha considerat que més enllà de la possibilitat que alguns ajuntaments la puguen aplicar, la "immensa majoria han dit que no la posaran". "Està en altres països europeus, però nosaltres no la veiem oportuna", ha afirmat.

En comptes d'aquesta mesura, ha defensat que la política de la Generalitat és d'incentius al turisme i ha indicat que no sols amb l'Imserso, sinó amb altres apostes com el bo viatge, que ha tingut a la Comunitat Valenciana "la millor trajectòria de tot Espanya" i que suma milers d'empreses adherides.

També et pot interessar

stats