Comença la vaga dels secretaris judicials amb 700 vistes suspeses a la Comunitat Valenciana

Denuncien que l'increment de les competències no s'ajusta al salari que cobren

La vaga dels secretaris judicials comença amb 700 vistes suspeses a la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

Els 4.300 lletrats de l'administració de justícia de tot Espanya estan cridats per primera vegada en la història a la vaga indefinida per a denunciar que l'increment de les competències no s'ajusta al salari que cobren. Segons els convocants, només a la Comunitat Valenciana aquest primer dia d’aturada s'han suspés 700 vistes, 10.000 a tot l'estat.

El 2009, als secretaris judicials se'ls van atribuir algunes de les competències de jutges i magistrats i asseguren que, catorze anys després, el sou encara no s'ajusta a l'increment de funcions, tot i que a l'abril arribaren a un acord salarial amb el Ministeri de Justícia. Tot i això, el departament de Pilar Llop considera que aquesta no és una reivindicació laboral.

Mentrestant, els lletrats continuen reclamant la materialització d'allò que van pactar. "Per aquells companys que estan en poblacions més menudes, el sou es podria incrementar fins a 800 euros, mentre que el de les ciutats més grans, en 400 euros", explica Carmen Ramos, delegada a València del Col·legi Nacional de Lletrats de l’Administració de Justícia. 

Es preveu que tot açò embosse encara més la justícia, ja que podria paralitzar totalment aquelles administracions on els lletrats estiguen de vaga. "L’actuació del jutge es paralitza, ja que no poden dictar actes ni providències, i això paralitzaria tant els juís com les declaracions", assegura Carmen. 

Segons les associacions de lletrats, més del 80% dels convocats han secundat el primer dia vaga. El seguiment a la Comunitat Valenciana ha sigut desigual, amb un 90% a la província d’Alacant, mentre que a València i Castelló ha sigut del 40%. Aquest dimecres hi ha previstes concentracions a les portes de les ciutats de la justícia de València i Castelló de la Plana. 

També et pot interessar

stats